Igraonicom “Čitajte u hladu”, koju su pod krošnjama stabala u parku Lenije održale vrijedne djelatnice Gradske knjižnice i čitaonice, danas je započelo ovogodišnje Vinkovačko ljeto. Mnoštvo mališana i njihovih roditelja sudjelovalo je u radionici u sklopu koje su prvo čuli bajku, a potom od papira i izrađivali likove iz te iste bajke.

Današnja radionica, baš kao i ona sutrašnja koju organizira Društvo naša djeca, uvod su u kino projekcije trodnevnog Ljetnog kina u Lenijama. Program svaki dan počinje u 18 sati, a projekcije filmova na rasporedu su od 21 sat. Danas je dakle igraonicu pripremila Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, sutra je tu Društvo Naša djeca s atraktivnom radionicom izrade kućica za ptice, dok će se u nedjelju za zabavu pobrinuti mađioničar Magic Lux. Osim organiziranih radionica i gledanja filmova najmlađe u Lenijama očekuju brojni drugu zanimljivi sadržaju, tobogani, slikarska platna i velike igre. Stoga, ako niste danas, povedite svoje mališane u Ljetno kino, zabavite se i uživajte pod krošnjama.

A što se tiče samog Ljetnog kina, ono i ove godine u Vinkovce donosi hit filmove za najmlađe, ali i za one nešto starije. Večeras su tako na programu “Lego film 2” i “Aquaman”, sutra “Spiderman – Novi svijet” i “Jumanji”, a u nedjelju “Small foot” i “Zvijezda je rođena”.