25 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Čitateljski klub žena 54+ iz Općine Nijemci u posjetu vinkovačkoj knjižnici i Adventu

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Ljubav prema čitanju i knjigama postoji bez obzira živjeli vi na selu ili u gradu. Čitateljski klub 54+ osnovan je u sklopu projekta “Kultura u pokretu” u Nijemcima čije su članice stanovnice Nijemaca i Donjeg Novog Sela. Tijekom provedbe projekta, članice su se redovito sastajale na različitim tematskim radionicama koje su uključivale radionice kreativnog pisanja, virtualne stvarnosti, zaboravljene vještine pisanja pisama i čitanja prema preporukama knjižničara iz Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.

“Dugo je postojala želja da se osnuje čitateljski klub za odrasle čiji bi članovi bili korisnici Bibliobusne službe Vukovarsko-srijemske županije. Naime Bibliobus posjećuje 67 stajališta u više od 50 naselja županije i nemali broj odraslih korisnika posjećuje i koristi usluge ove putujuće knjižnice”, ističe voditeljica Klaudija Mandić.

Nakon što je projekt završio, Čitateljski klub je nastavio sa susretima i druženjima na obostrano zadovoljstvo i članica i knjižničara, poručuju.

“Članice čitateljskog kluba su većinom žene u pedesetim i šezdesetim godinama života koje su uz svoje svakodnevne obaveze zaboravile koje se sve vještine kriju u njima. One su izvrsne pripovjedačice i pjesnikinje s besprijekornim smislom za humor. Prijateljstvom koje su razvili u Klubu, osnažile su jedna drugu i potaknule na javno iznošenje svog mišljenja bez straha od one dobro poznate rečenice “što će svijet reć’?” Čitanje im pomaže u određenom trenutku izraziti vlastite misli i osjećaje na najbolji mogući način”, ocjenjuje svoju družinu Mandić.


Čitateljski klub 54+ se sastaje svaki zadnji petak u mjesecu, u prostoru Općine Nijemci, od 12 do 14 sati, a na programu su knjige različite tematike hrvatskih i stranih autora.

FOTO: GKVK
FOTO: GKVK
FOTO: GKVK
FOTO: GKVK

U prosincu su svoj susret održale u novoj Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci, posjetili vinkovački Advent i posudili novi naslov za čitanje o kojem će razgovarati u siječnju u Nijemcima.

Svi koji su zainteresirani biti dio ovog Čitateljskog kluba mogu se javiti knjižničarima u Bibliobus ili voditeljici Klaudiji Mandić, pozivaju.

FOTO: GKVK

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno