- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Nedavno osnovano planinarsko društvo “Frankopan“ Rokovci – Andrijaševci zaradilo je proteklog vikenda svoju četvrtu zahvalnicu. Ovoga puta zahvalnicu su dobili za sudjelovanje na manifestaciji “Osječki pješački put“ koja je održana u subotu, 5. listopada.

“Osječki pješački put“ manifestacija je koja se održava od 1981. godine, trasirana je u dužini od 12 km, a prolazi 5 kontrolnih točaka – od glavnog trga u  Osijeku, Trga Ante Starčevića, Trga Svetog Trojstva u Tvrđi, restorana “Copacabana”, hotela “Zoo” te Udičarskog doma u Josipovcu, u blizini ušća Karašice u Dravu.  Među zastavama društava po prvi put se našla i zastava Planinarskog Društva “Frankopan”.

Domaćin je osigurao planinarski grah za sve sudionike po cijeni od 20 kuna, a nakon podjele zahvalnica i priznanja članovima koji su kupili planinarske dnevnike, planinari su se zabavili uz pjesmu i ples. Jedna od zabavnih točaka bila je penjanje na prazne pivske gajbe, a uz HGSS Osijek, osiguravanju izleta pomogli su i članovi stanice HGSS Vinkovci.

Osim hodanja, prijevoz preko Drave kompom i razgledavanje tradicionalnog mlina na vodi bili su svakako doživljaji dana, osobito jer se tu mogao kušati kruh proizveden na tradicionalan način mljevenjem kamena.

Članova Frankopana bilo je prošli vikend i na Velebitu, obišli su vrh Crnopac (1404 m/nv) i spustili se u jamu Munižaba dugačku 9715 m i duboku 510 m. Bili su i u Bosni, na planini Martinski Vis i na istoimenom vrhu (964 m/nv) u šetnji u blizini Žepča. Aktivni članovi Frankopana ovaj produženi vikend našli su se i pod vodom, u podmorju u šibenskom arhipelagu.