U Velikoj gradskoj vijećnici u tijeku je konferencija za mlade pod nazivom “Feel good Vinkovci” koju organizira Udruga za kreativni i održivi razvoj Vinkovci. Konferencija je organizirana u sklopu međunarodne razmjene mladih koja se održava u gradu Vinkovcima od 18. do 26. studenog, a čija je tema tema razvijanje i poticanje mladih da se bave poduzetništvom te promocija socijalnog poduzetništva kao pokretača uključivog i održivog razvoja.

Razmjena je okupila mlade koji dolaze iz 6 europskih zemalja (Portugal, Italija, Španjolska, Makedonija i Grčka), a na konferenciji sudionici prezentiraju svoj „Feel Good“ projekt i kampanju kojima je cilj promovirati uključenost mladih u aktivan rad zajednice te promocija uključivog i održivog razvoja. Projekt koji danas predstavljaju je “Cleanovci” – ekološki projekt čišćenja i promocije rijeke Bosut. “Ovom malom konferencijom želimo predstaviti projekt međunarodne razmjene mladih i ideju koju su sudionici projekta sami osmislili za grad Vinkovce. Oni su tijekom 7 dana radili istraživanje i upoznavali se s informacijama i činjenicama o Vinkovcima i rijeci Bosut te o problemima koje imamo. Saznali su da je rijeka Bosut zapravo onečišćena, osobito tijekom ljeta kada se na površini pojavljuju alge radi pesticida s poljoprivrednih zemljišta koja okružuju Bosut”, pojašnjava Anita Đordić, predsjednica KOR-a, dodavši kako je za akciju čišćenja Bosuta napravljen prvi korak, odnosno nastala je ideja. “Drugi korak je da tu ideju razradimo malo detaljnije jer 7 dana nije dovoljno da se to detaljno razradi i organizira . Nadamo se da ćemo u budućnosti biti u mogućnosti realizirati ovu ideju, ali prvo moramo vidjeti koja su sve rješenja za to”, ističe.

Cilj konferencije je i predstaviti i Erasmus+ program koji omogućava mladim osobama da sudjeluju na različitim edukativnim projektima te da steknu različite vještine i razviju se u samostalne, aktivne i uključive osobe.