17 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 25. rujna 2023.

Clutch objavili novi album “Sunrise on Slaughter Beach”

Više od autora

- vl promo-

Američki underground rock prvaci Clutch, veliki miljenici ovdašnje publike, objavili su novi album “Sunrise On Slaughter Beach”, ususret dolasku u zagrebačku Tvornicu kulture u petak, 25. studenog.

Izlazak novog albuma prati velika turneja u sklopu koje se Clutch vraća u Zagreb. Trinaesti album objavljen na vlastitoj etiketi Weathermaker donosi devet pjesama i uvodi elemente, poput vibrafona, theremina i ženskih vokala. Od “Red Alert (Boss Metal Zone)” koja otvara album, preko “Slaughter Beach” ili “Mountain Of Bone”, do “Nosferatu Madre” i “Mercy Brown” sa slojevitim vokalima, mediji hvale album “Sunrise On Slaughter Beach”.

Metal Planet Music kaže da je Clutch proizveo čudovište koje otpušta slojeve soničnog uništenja, a Pro-rock.com navodi da je album ujedinio sve ono što ih čini velikim bendom. Kerrang piše da je i nakon trinaest albuma Clutch i dalje jedinstven i sjajan bend koji je usavršio umijeće izražavanja, a Rocknload Mag navodi da su se, uz njegovanje prepoznatljivog zvuka, još jednom pokazali kao pioniri koji se ne boje istraživati.

Clutch u Zagreb dolazi nakon nastupa u SAD-u, a turneja ih kroz studeni i prosinac vodi primjerice po UK-u, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj ili Austriji. Njihov premijerni dolazak u Hrvatsku u ljeto 2016. planiran u klubu Močvara rasprodan je u svega 4 dana, nakon čega je preseljen u Tvornicu kulture za koju su se sve ulaznice prodale mjesec dana uoči održavanja. Nakon koncerta band je više puta istaknuo da im je zagrebački nastup bio jedan od najdražih u posljednjih nekoliko godina te je Zagreb bio uključen kao jedini datum u regiji i na sljedećoj turneji. I te 2018. su rasprodali Tvornicu tri tjedna unaprijed, a 25. studenog vratit će joj se u sklopu velike europske turneje.

CLUTCH, 2018. | foto: L.A.A. promo

Clutch su 1991. u Germantownu (Maryland) osnovali Neil Fallon (vokal), Tim Sult (gitara), Dan Maines (bas) i Jean-Paul Gaster (bubnjevi). Objavili su trinaest albuma, surađivali s nizom velikih imena, i postali vjerojatno najpoznatije ime žanra groove rock, kao jedan od podžanrova stoner rock pokreta. Ozbiljniji proboj bend je doživio petim izdanjem, “Pure Rock Fury” iz 2001., a zahvaljujući singlovima “Careful Tith That Mic”, “Immortal” i “Open Up The Border” ulovili su zapažen airplay na američkim rock radio stanicama. Globalnu afirmaciju doživjeli su albumima “Blast Tyrant”, “Robot Hive/Exodus” i “From Beale Street To Oblivion”. Hrvatsku su prvi put posjetili u sklopu “Psychic Warfare” turneje, kao i kada su objavili jedan od njihovih najboljih albuma karijere – “Book Of Bad Decisions”.

Uz Clutch će u Zagrebu nastupiti Green Lung, britanski metal bend koji kombinira hard rock, proto metal i dozu okultnosti u svom izričaju, kao i Tigercub, rock trojac iz Brightona koji je izgradio temelje na nezaboravnim nastupima uživo i moćnom zvuku gitara.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 200 kn, a na dan koncerta 230 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Ulici Hrvatske bratske zajednice 4), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjestima i web site Eventima, kao i sva prodajna mjesta i site Entria.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno