Od četvrtka 6. prosinca ćemo se u domaćim kinima upoznati sa iščekivanom sportskom dramom “Creed II”, borbu titana u kojoj će se sukobiti sinovi Apolla Creeda i Ivana Drage dok će vječni Rocky Balboa statirati pokraj ringa. Idući naslov je biograska drama “Colette”, priči Sidonie-Gabrielle Colette i njenoj borbi za autorskim pravima. Tu je i ratni akcijski spektakl “Bitka svih bitaka”, kineske proizvodnje, u kojem ćemo gledati i hollywoodske zvijezde predvođene Bruceom Willisom i Adrienaom Brodyjem. Najmlađa, ali naša najvažnija populacija će sigurno biti presretni zbog prikazivanja novog sinhroniziranog Asterixa u kojem ćemo (možda) doznati galsku “Tajnu čarobnog napitka” zbog kojeg su za Rimljane potpuno neosvojivi… Više saznajte u nastavku…


Creed II

Režija: Steven Caple Jr.

Uloge: Sylvester Stallone, Michael B. Jordan, Florian Munteanu, Dolph Lundgren, Tessa Thompson, Phylicia Rashad…

Originalni naslov: Creed II, 2018.

Država: SAD

Distribucija: Blitz film

Žanr: drama, sportski

Trajanje: 129 minuta


Adonis Creed će morati uskladiti život između osobnih obveza i priprema za sljedeću veliku borbu. Suočavanje s protivnikom svoje obitelji samo ga još više motivira za borbu u ringu. Rocky i Adonis suočit će se sa svojim zajedničkim nasljeđem i shvatiti da ništa nije važnije od obitelji. CREED II će nam pokazati što nas to čini prvacima, i da zapamtimo jednu stvar –  bez obzira gdje se nalazimo, ne možemo pobjeći od svoje prošlosti.


Colette

Režija: Wash Westmoreland

Uloge: Keira Knihtley, Dominic West, Eleanor Tomlinson, Fiona Shaw, Denise Gough…

Originalni naslov: Colette, 2018.

Država: Velika Britanija, SAD

Distribucija: Discovery film

Žanr: biografija, drama, povijesni

Trajanje: 111 minuta


Nakon što se udala za uspješnog parižanina poznatog pod imenom Willy (Dominic West), Sidonie-Gabrielle Colette (Keira Knightley) napušta svoj dom u kojem je provela djetinjstvo kako bi živjela u Pariz – mjesto gdje se spajaju intelekt i umjetnički glamur. Nedugo potom, Willy nagovara Colette da ona bude ta koja će pisati romane, a koji će se izdavati pod njegovim imenom. Ona uskoro započne pisati polu-autobiografski roman o odvažnoj i besramnoj djevojci sa sela imena Claudine. Roman postaje bestseler i kulturna senzacija. Colette i Willy postaju glavna atrakcija u Parizu, a njihove zajedničke avanture inspiriraju nove romane s likom Claudine. Međutim, Colette uskoro započne bitku za kreativnim vlasništvom svojih knjiga, bitku koja prkosi ulogama spolova tog vremena i koja će ju u konačnici natjerati da pobijedi društvene ograničenosti te izvrši revoluciju u svijetu književnosti, mode i seksualnog izražaja. Film je režirao Wash Westmoreland (Još uvijek Alice), a napisali Westmoreland, Richard Glatzer i Rebecca Lenkiewicz.


Asterix: Tajna čarobnog napitka

Režija: Alexandre Astier, Louis Clichy

Glasovi: Mario Petreković, Baby Dooks, Pero Juričić, Željko Duvnjak, Duško Valentić…

Originalni naslov: Astérix: Le secret de la potion magique a.k.a. Asterix: The Secret of the Magic Potion, 2018.

Država: Francuska

Distribucija: Blitz film

Žanr: animirani

Trajanje: 85 minuta


“Tajna čarobnog napitka” je nova filmska adaptacija o pustolovinama nepobjedivih junaka koji pred veliko platno dovode cijelu obitelj. U ovoj priči Čudomix odlučuje da je vrijeme za osiguranje budućnosti sela te zajedno s Asterixom i  Obelixom  kreće u potragu za mladim druidom  kojemu može prenijeti tajnu o čarobnom napitku koji osigurava trajnu zaštitu.


Bitka svih bitaka

Režija: Xiao Feng

Uloge: Ye Liu, Bruce Wilis, Seung-heon Song, William Wai-Ting Chan, Adrien Brody…

Originalni naslov: Air Strike a.k.a. The Bombing, 2018.

Država: Kina

Žanr: ratni, akcijski

Trajanje: 126 minuta


Tijekom II.Svjetskog rata, u nemogućim uvjetima, nedostatku sredstava, oružja i iskustva, Kinesko ratno zrakoplovstvo hrabro se borilo protiv snažne Japanske carske vojske. Zapovjednik Američkih zračnih snaga Jack Johnson (Bruce Willis) ne samo da obučava Kineze kako da se bore protiv Japanaca, nego predvodi vlastitu eskadrilu protiv vrsno obučenog japanskog ratnog zrakoplovstva. U međuvremenu, japanski se špijun uvlači u Chongqing pod krinkom izbjeglice te pokuša ukrasti kineske ratne planove, uzrokujući tako veliku štetu.