Zahvaljujući višegodišnjoj suradnji s crkvenim zborom župe Gospe od Pojišana, crkveni zbor Sveta Cecilija, župe Sv. Euzebija i Poliona iz Vinkovaca, hodočastio je u svetište Gospe od Pojišana od 31. svibnja do 2. lipnja ove godine. Ovo je bio treći susret ovih zborova, nakon gostovanja Vinkovčana 2016. godine u Splitu i gostovanja Splićana 2017. u Vinkovcima.

Domaćini su u subotu gostima u dopodnevnim satima organizirali šetnju rivom i starom gradskom jezgrom uz nezaobilaznu Dioklecijanovu palaču, a u poslijepodnevnim satima obilazak lokaliteta Manastirine u Solinu, spomenika poginulim dragovoljcima u Domovinskom ratu na Malački, s čijeg se vrha s terase planinarskog doma širi pogled na cijeli Kaštelanski zaljev, Trogir i Split, te šetnju ulicama grada Trogira. U večernjim satima je organizirano druženje uz pjesmu u samostanskim prostorijama Gospe od Pojišana uz nazočnost gvardijana i župnika fra Žarka Lučića do kasnih noćnih sati.

U nedjelju su Vinkovčani pjevali pod vodstvom i uz orguljašku pratnju prof. Dubravke Vukovarac, na misi u 10 sati, koju je predvodio dr. Ivica Jurić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu s vrlo nadahnutom propovijedi. Zbor je pjevao Misu u čast sv. Mihaela za zbor, soliste i orgulje, skladatelja Ivana Mežnarića i prigodne skladbe za ulaz, prikaz darova, pričest i kraj. Nakon mise Zbor je održao koncert s djelima domaćih i klasičnih majstora, što je nakon svake skladbe, bilo popraćeno dugotrajnim pljeskom. Pohvale voditeljici i članovima za kvalitetu izvedbe su izrekli svi slušatelji, od kojih su neki to i snimali.

Split su članovi Zbora, nakon kratkog druženja napustili u poslijepodnevnim satima uz ispračaj domaćina i poziv njima da dođu u Vinkovce. Prezadovoljni zboraši Sv. Cecilije stigli su u Vinkovce u kasnim noćnim satima, a cijelim putem u autobusu pri povratku pjevali su i veselim doskočicama kratili vrijeme.