27 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Crveni križ Vinkovci: Plan darivanja krvi u lipnju

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek Gradsko nastavlja s redovitim akcijama dragovoljnog darivanja krvi pa je tako objavljen raspored za mjesec lipanj.

U lipnju su planirane četiri akcije. Za srijedu, 2. lipnja, najavljene su dvije akcije, jedna od 12 do 14 sati u prostorijama HEP Elektre Vinkovci i jedna od 16 do 19 sati u dvorani Osnovne škole „August Cesarec“ Ivankovo. Treća akcija je u subotu, 12. lipnja, od 9 do 12 sati u prostorijama Pastoralnog centra Nijemci, a četvrta u utorak, 15. lipnja, od 9 do 13 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci.

Prijave za termin darivanja krvi obavljaju se putem telefona Crvenog križa Vinkovci 332-523. Svakih 15 minuta će biti planirane po 4 osobe, a darovatelji će odmah po telefonskoj prijavi dobiti SMS s terminom darivanja krvi. Zbog striktnog poštivanja epidemioloških mjera u svrhu sprečavanja širenja koronavirusa, darovateljice i darovatelji će biti zamoljeni da poštuju razmak od najmanje 1,5 m i koriste zaštitne maske. Bit će osigurana i dezinfekcija ruku darovatelja i djelatnika, kao i dezinfekcija prostorija i kreveta, te mjerenje temperature darovatelja.

Na razdoblje od 14 dana odgađaju se osobe koje su putovale izvan Republike Hrvatske (računajući od datuma povratka u Hrvatsku). Na razdoblje od 14 dana odgađaju se osobe koje su bile u kontaktu s osobama zaraženim sa SARS-CoV-2 (računajući od zadnjeg kontakta i pod uvjetom da nisu imali nikakvih simptoma infekcije). Na razdoblje od najmanje 28 dana odgađaju se osobe koje su preboljele COVID-19 (računajući razdoblje od prestanka simptoma ili od rezultata pozitivnog testa na SARS-CoV-2 u slučaju asimptomatske infekcije).

“Molimo ponesite svoju osobnu iskaznicu i darujte krv! Provjerite svoje zdravlje – spasite nekome život!”, poručuju iz Crvenog križa Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno