12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Crveni križ Vinkovci: U ožujku četiri nove akcije darivanja krvi

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek za ožujak najavljuje četiri akcije darivanja krvi.

U subotu, 3. ožujka, akcija će biti držana u Nijemcima, u prostorijama Pastoralnog centra, od 9 do 13 sati.

U ponedjeljak, 11. ožujka, bitz će održane dvije akcije. U Vinkovcima, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci, od 9 do 14 sati i u Privlaci, u prostorijama OŠ Stjepana Antolovića, od 15:30 do 18:30 sati.

U četvrtak, 21. ožujka, slijedi još jedna akcija u Vinkovcima, od 9 do 14 sati u prostorijama Vojarne 5. gardijske brigade „Slavonski sokolovi“ Vinkovci (samo za pripadnike Hrvatske vojske).

Prijave za termin darivanja krvi obavljaju se na telefon Crvenog križa Vinkovci 332-523. Svakih 15 minuta bit će planirane po 4 osobe, a darovatelji će odmah po telefonskoj prijavi dobiti SMS s terminom darivanja krvi.“Molimo ponesite svoju osobnu iskaznicu i darujte krv! Provjerite svoje zdravlje – spasite nekome život!”, stalni je poziv GDCK Vinkovci.

Recimo i to kako su u veljači održane tri akcije dragovoljnog darivanja krvi.

Na dvije akcije organizirane u prostorijama Crvenog križa Vinkovci ukupno se odazvalo 175 osoba, a krv je darovalo njih 148. Među njima bila su 104 muškarca i 44 žene. Prvi put krv je darovalo 7 osoba, 3 muškarca i 4 žene.

Na akciju održanu u prostorijama OŠ I. B. Mažuranić u Rokovcima – Andrijaševcima odazvalo se 45 osoba, a krv je darovalo njih 36 osoba, 31 muškarac i 5 žena. Prvi krv su darovale 4 osobe, tri muškarca i jedna žena.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno