13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Cvjetni korzo okupio 15 skupina

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Veselo, rasplesano i razigrano bilo je danas u pješačkoj zoni koju su na kratko preuzeli cvjetići, mašnice, leptirići i ostali šareni kostimi koje su nosili naši najmlađi. 

Name, u organizaciji udruge Vinkovački karneval i Agencije za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA, već treću godinu vinkovački mališani pozdravljaju proljeće na još jednom Cvjetnom korzu, održanom danas u pješačkoj zoni. Najšarenija povorka ponovno je obojila naše ulice cvijećem i proljećem, a okupilo se ukupno 7 dječjih vrtića. To su bili Kosjenka, Bajka, Budućnost, Naša Radost, Eden, Cvijetnjak i Medenjak. Osim vrtića, u povorci je sudjelovala OŠ Antuna Gustava Matoša, Dječji dom Sveta Ana, Udruga Bubamara, Helen Doron – škola engleskog za djecu, Folklorni ansambl Lisinski, Gradski puhački orkestar grada Vinkovaca, Vinkovačke mažoretkinje te Udruga mažoretkinja općine Nuštar.

Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama izradila cvjetne kostime koje su prezentirali u povorci gradskim ulicama i u pješačkoj zoni, a događaj je razveselio i gradonačelnika Ivana Bosančića koji je ovom prilikom istaknuo:

“Najmlađi neće samo obilježiti samo EU tjedan, već će naših 15 skupina na ovaj način proslaviti i početak ljeta i lijepog vremena, jer ovih zadnjih dana to baš i nije tako izgledalo. Lijepo je da djeca mogu pokazati svoju kreativnost, da zajedno s roditeljima sudjeluju na jednom ovakvom događaju koji uvijek razveseli djecu i sve nas starije koji ćemo imati priliku ovo doživjeti“, rekao je Bosančić.

Prema riječima organizatora, želja je bila vratiti staru tradiciju, vratiti djecu na središnji trg, unijeti šarenilo i veselje u Vinkovce, a nadaju se kako će sljedeće godine manifestacija okupiti još veći broj djece.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno