Jučer je održan drugi po redu Dan otvorenih vrata projekta “I ja sam sportaš”. Podsjećamo, Športski savez invalida grada Vinkovaca, zajedno sa svojim projektnim partnerima, provodi projekt pod nazivom “I ja sam sportaš”, namijenjen osobama s invaliditetom i djeci s poteškoćama u razvoju.

Cilj projekta je uključiti ovu osjetljivu skupinu društva u zajednicu kroz sport, i to kroz besplatne treninge atletike, biciklizma, stolnog tenisa, taekwondo-a, streljaštva i plivanja. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Domaćin jučerašnjeg Dana otvorenih vrata bio je Streljački klub osoba s invaliditetom “Kristinka Matičić”, na čelu s predsjednikom kluba, a ujedno i trenerom, Antonom Đerekom. Prisutne su pozdravili Anton Đerek, predsjednik Kluba i koordinatorica projekta Ivana Magić Pavlović, koja je rekla nekoliko riječi o samom projektu.

Trener Anton Đerek pokazao je prisutnima kako se rukuje zračnom puškom i pištoljem, te pozvao zainteresirane da se i sami okušaju.

Športski savez invalida grada Vinkovaca i Streljački klub osoba s invaliditetom “Kristinka Matičić” zahvaljuju se svima koji su prisustvovali ovome događaju, a ujedno pozivaju i na idući Dan otvorenih vrata koji će se održati u listopadu. O točnom terminu održavanja obavijestiti će putem Facebook stranice Saveza.