Dana 07. ožujka 2020. godine u 10h u Fitness centru Zara Vinkovci u sklopu projekta „Stolni tenis je IN“, koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a u sklopu Javnog poziva „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“ organizira se dan otvorenih vrata. Organiziranjem Dana otvorenih vrata želi se osvijestiti građane, kao i širu javnost, o važnosti ovoga projekta putem kojeg se želi postići unaprjeđenje kvalitete života djece i mladih koji žive u riziku od socijalne isključenosti, te svih osoba u nepovoljnom položaju. Isto tako, ovim putem se pozivaju sve zainteresirane osobe, odnosno djeca i mladi koji ispunjavaju uvjete za sudjelovanje u projektu, da se pridruže projektu, te se na taj način uključe ravnopravno s ostalom djecom u zajednici u ovu prekrasnu sportsku priču.

Projekt zajednički provode Korisnik projekta – Stolnoteniski klub Cibalia Vinkovci, i partner – Grad Vinkovci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 968.314,06 kuna, a koju u stopostotnom iznosu čine bespovratna sredstva – 85% sufinancirano je iz Europskog socijalnog fonda, te 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Cilj projekta je uključivanje djece koja žive u riziku od socijalne isključenosti u zajednicu kroz besplatne športske aktivnosti. Ovim projektom pruža se potpora pripadnicima ciljne skupine projekta, a koju čine 40-ero djece u dobi do 25 godina koja su u riziku od socijalne isključenosti – djeca s teškoćama u razvoju, djeca obitelji s troje i više djece, djeca nezaposlenih roditelja i ostali, poput djece čiji su roditelji korisnici dječjeg doplatka, djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca i mladi iz jednoroditeljskih obitelji, djeca i mladi s problemima u ponašanju, mladi koji su korisnici stipendija za studente slabijeg socijalno-ekonomskog statuta, te nezaposleni mladi.

Stolnoteniski klub Cibalia Vinkovci djeluje već 10 godina na području grada Vinkovaca, okupljajući ljubitelje stolnog tenisa svih dobnih skupina. Sport, djeca, zdravlje i prijateljstvo su misao vodilja kluba od samog začetka. Stoga se kroz ovaj projekt željelo omogućiti i djeci i mladima u riziku od socijalne isključenosti da se ravnopravno uključe u zajednicu kroz sport. Također, kroz projekt su angažirana i 4 trenera koja će trenirati pripadnike ciljne skupine.

Sama integracija ciljne skupine projekta u zajednici je efikasnija ukoliko taj proces uključuje suradnju različitih dionika u zajednici. Stoga se Grad Vinkovci, koji i inače snažno podupire razvoj civilnog društva, uključio kao partner u ovaj projekt. Prepoznavši važnost samog projekta, Grad Vinkovci je uz  Agenciju za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA d.o.o.  i Korisnika projekta, sudjelovao i u samoj prijavi projekta.

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Stolnoteniskog kluba Cibalia Vinkovci.