28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Dan škole i Dan sporta u OŠ Vladimira Nazora

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Uoči dana škole, koji se obilježava 30. svibnja, u vinkovačkoj Osnovnoj školi Vladimira Nazora danas je predstavljen školski projekt Minecraft škola te održan Dan sporta i društvenih igara.

Kako je istaknuo Adrijan Čačić, učitelj informatike i fizike, voditelj ovogodišnjeg školskog projekta, ove godine odlučili su se projekt usmjeriti malo više informatički pa je uključena popularna računalna igrica Minecraft.

„Naime, Carnet nam je unazad nekoliko godina, preko projekta e-škole, omogućio pristup obrazovnoj verziji popularne računalne igre Minecraft, a to je Minecraft Education Edition i mi smo ove godine osmisliti cijeli projekt oko te ideje. Minecraft su zapravo digitalne lego kocke kojima možete izgraditi sve što želite, a mi smo se odlučili kreirati Minecraft školu.

Sudjelovali su nastavnici iz gotovo svih predmeta, koji su odabrali određene teme koje su ove godine obradili s učenicima. Na kraju smo sve radove djece koja su sudjelovala u projektu stavili na digitalni svijet i pomoću posebnog softvera napravili jednu ogromnu kartu koju smo isprintali i stavili u hol škole”, istaknuo je Adrijan Čačić.Na izloženoj karti predstavljen je cijeli projekt, svi radovi i svi nastavnici i učenici koji su sudjelovali, a uskoro taj digitalni svijet bit će dostupan i na web stranici škole.

A koliko god su rado sudjelovali u školskom projektu utemeljenom na planetarno popularnoj video igrici, učenici, kao i nastavnici, jednako rado sudjelovali su u sportskim aktivnostima školskog Dana sporta. U OŠ Vladimira Nazora danas su tako uspješno spojena dva različita svijeta, onaj digitalni i onaj fizički.

„Svi su stigli spremni za ovaj dan. Od prvog do četvrtog razreda natječu se u graničaru, ubacivanju loptice u bunar, bacanju obruča preko malih čunjića i potezanju užeta. Viši razredi imaju nogomet, odbojku, badminton i potezanje užeta, a samo osmi razredi imaju Lov na blago, igru u kojoj se natječu protiv učitelja. Prezentacija školskog projekta i jednog digitalnog svijeta i ovaj sportski, fizički dio, u našoj školi danas daju jednu stvarno lijepu priču”, istaknuo je Marijan Horvat, učitelj tjelesne i zdravstvene kulture.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno