Od 9. lipnja u općini Nijemci u tijeku je manifestacija “Divan je kićeni Srijem” koja je ušla u završnicu sa središnjim priredbama i ove godine vrlo bogatog i raznolikog programa.

Tako je, u organizaciji domaćega KUD-a “Grančica” i Zajednice kulturno umjetničkih društava VSŽ, jučer u Đeletovcima održano tradicionalno “Sijelo pučkih pisaca”, dok je u Nijemcima nastupio popularni voditelj i stand up komičar Drele, a nakon njega koncert su održali “Tamburaši za dušu”.

Večeras svečano otvorenje

Danas u 11 sati u Pastoralnom centru župe Nijemci nastavlja se edukacija “Konji i turizam”. Na istom mjestu u 14 sati Konjička udruga “Vranac” iz Donjeg Novog Sela predstavit će graničarsku opremu, a u 15 sati bit će predstavljena knjiga Ivice Ćosića Bukvinog “Konj i njegov gospodar”.

U 10 sati na izletištu Sopotac počeo je Vatrogasni kup Općine Nijemci, a u središnjem parku u Nijemcima može se pogledati Taktičko – tehnički zbor naoružanja i opreme OS RH.

U 17 sati u parku kreće program Kazališta LA LA LAND – face painting, starinske igre “Srijemci Go”.

Za 21 sat najavljen je program svečanog otvorenja manifestacije “Divan je kićeni Srijem”, a za 22,30 koncert Luke Nižetića.

Nedjelja u znaku folkloraša

Kazalište LA LA LAND u nedjelju će u 15 sati u Pastoralnom centru župe Nijemci izvesti predstavu “Djed i Karlo”, a u 16 sati u središnjem parku priredit će balonijadu i plesno glumačku radionicu.

U 17 sati slijedi svečani mimohod folklornih skupina od OŠ “Ivan Kozarac” do središnjeg parka u Nijemcima. U 17,30 u crkvi Sv. Katarine bit će služena misa za sve sudionike manifestacije, a potom slijede nastupi dječjih skupina s početkom u 18,30 te odraslih folklornih skupina s početkom u 20 sati.

I danas i sutra može se razgledati Turističko gospodarski sajam u središnjem parku te uživati u besplatnoj panoramskoj vožnji brodom “Sveta Katarina”.