- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Druga subota na Vinkovačkim jesenima tradicionalno donosi bogat središnji, ali i popratni program. I danas posjetitelji mogu pogledati Sajam gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina sve do 22 sata, ali i okrijepiti se uz čašicu vina u Vinskom gradu. Na sokaku danas goste zabavlja Tambura band, dok je pod velikim šatorom od 22:30 na programu koncert Berde banda.

Na pozornici u središtu grada večeras počinje Državna smotra izvornog hrvatskog folklora, nakon koje posjetitelji mogu pogledati reviju frizura, odnosno Etno frizure svijeta.

Od popratnih događanja danas možete pogledati izložbu oldtimer vozila u organizaciji Oldtimer kluba “Stari sjaj”, koja je do 14 sati postavljena u Dugoj ulici u središtu grada. U središtu grada u tijeku je 3. Likovna kolonija Božidra Kopića, a i danas možete pogledati filatelističku izložbu u prostorijama vinkovačkog Crvenog križa sve do 19 sati.

Udruga Vinkovački lađari i ove subote priprema spektakl na Bosutu, pa od 18 sati posjetitelji mogu pratiti veliku utrku lađa u kojoj sudjeluje veliki broj ekipa, s preko 200 veslača. Dovoljno je reći da u Vinkovce danas dolazi šest ekipa koje su bile među prvih deset na ovogodišnjem Maratonu lađa na Neretvi.

Nakon što pogledate utrke lađara i večeras se možete uputiti u Lapidarij Gradskog muzeja Vinkovci na Valensiranje, odnosno drugu disco večer u muzeju.