19 C
Vinkovci
Nedjelja, 2. listopada 2022.

Danas potpisivanje ugovora na projektu “Vrata spačvanskog bazena”

Više od autora

- vl promo-


Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

U sklopu projekta „Vrata spačvanskog bazena – Izgradnja i opremanje Bioekološko – edukacijskog centra Virovi“ koji provodi Grad Otok, kao nositelj projekta s partnerima: Turističkom zajednicom Vukovarsko – srijemske županije, Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima i Udrugom za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek danas će gradonačelnik Otoka Josip Šarić potpisat ugovore s izvođačima radova na projektu.

Vrijednost ugovora Grada Otoka i tvrtke PLANUM – GRAĐENJE d.o.o., Vukovar, iznosi 130.097.012.94 kuna s PDV-om, a s tvrtkom IZGRADNJA VVK d.o.o., Vinkovci, 369.437,50 kuna s PDV-om.

Izgradnja samog objekta i krajobraznog uređenja okoliša će trajati 14 mjeseci, a završetak te svečano otvaranje centra predviđeno je tijekom lipnja iduće godine. U tijeku su i pripreme za nabavu električnog turističkog broda, čamaca, kajaka, kanua i opreme za ribolov u vrijednosti od 2.583.390,00 kuna te brojnih drugih sadržaja za posjetitelje poput bicikala te opreme za edukacijske i interpretativne sadržaje u prirodi kao što su kompasi, navigacijski uređaji te mikroskopi i teleskopi.

Ukupna vrijednost projekta je 25.582.341,55 kuna od čega su bespovratna sredstva Europske Unije u iznosu 19.061.794,34 kune. Ugovorom o dodjeli sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionlnoj i lokalnoj razini, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodjeljuje Gradu Otoku bespovratna sredstva u iznosu do 5.745.693,54 kune za sufinanciranje projekta.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno