Ovogodišnji Dani hrvatskog turizma održavaju se u svim slavonskim županijama. Svečano otvorenje manifestacije zakazano je za sutra u vukovarskom dvorcu Eltz, dodjela Godišnjih hrvatskih turističkih nagrada za četvrtak u Lovačkom domu na Kunjevcima, dok će završna svečanost dodjele TOP 10 nagrada hrvatskog turizma biti održana u petak u Osijeku. Tijekom najvažnijeg događaja u turističkoj industriji, gradovi i sela u slavonskim županijama od 2. do 5. listopada postat će središte susreta svih profesionalaca koje veže više ili manje sličan posao. Dani hrvatskog turizma mnogima su omiljeni postali i zbog dodatnog programa tijekom trajanja susreta, a pri čemu je Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije ove godine maksimalno iskoristila turističke potencijale Slavonije.

Pod nazivom “ŠOR(t)cut – do najbolje zabave u Slavoniji”, domaćini nude bogat popratni program koji vodi najatraktivnijim turističkim rutama. Najveća ovogodišnja atrakcija bit će održana u četvrtak, a radi se o plovidbi Dunavom panoramskim Waterbusom koji uz potpuno novi doživljaj nudi vrhunsku zabavu i druženje uz vina srijemskog vinogorja.

Nakon vožnje organizirano je razgledavanje središta grada uz zanimljive vodiče, a grad Vukovar na čak dva dana daruje svima slobodni ulaz u atraktivne muzeje i rodnu kuću nobelovca Lavoslava Ružičke.

U program su uključeni i Vinkovci u kojima će svi sudionici koji se ne odluče za plovidbu Dunavom, moći uživatu u “Rimskom kutku” parka Lenije, a u kojem će oživjeti povijest iz vremena rimskih careva, brače Valentijana i Valensa, rođenih Vinkovčana. Tom prilikom će se u carskom stilu moći uživati u tradicionalnim rimskim zalogajima i craft pivu.

Iz Vinkovca se odmah kreće put Županje, gdje će sudionici obići Zavičajni muzej Stjepana Grubera u jedinstvenom graničarskom čardaku iz 19. stoljeća, a putovanje se završava posjetom Matkovoj pecari i Šumarskom muzeju u Bošnjacima. Posljednje destinacija za sudionike nalazi se u Nijemcima. Tamo će svi u jednom satu moći vidjeti više vrsta ptica nego na svim drugim mjestima na svijetu u nekoliko dana. Zbog toga je ljubiteljima ove popularne aktivnosti Centar za promatranje ptica na izletištu Sopotac nezaobilazno odredište. Do njega će posjetitelji Dana hrvatskog turizma stići fijakerima iz Donjeg Novog Sela, a od Sopotca do Arboretuma u središtu Nijemaca moći će zaploviti Bosutom na Svetoj Katarini.