U Područnom odjelu “Stribor” Dječjeg vrtića Vinkovci danas je počelo održavanje Dana otvorenih vrata. Svoja vrata otvorio je za sve zainteresirane od 10 do 12 sati, a djeca i odgajateljice su kroz zabavu i kreativne likovne radionice pokazali kako “vinkovačka jesen” može biti čarobna.

“Za djecu smo organizirali jesenske vanjske igre, likovne i praktične aktivnosti, a sve smo temeljili na starinskim igrama, kako su se igrali naši stari.”, istaknula je Ljubica Jukić, voditeljica Područnog odjela “Stribor”.

Svake godine broj roditelja koji posjećuju vrtiće u ovoj manifestaciji sve je veći, a priliku da pokažu svoje umijeće igranja starih igra imali su i roditelji te bake i djedovi koji su danas u velikom broju pohodili Dan otvorenih vrata u Dječjem vrtiću “Stribor”.

Zajedno sa svojom djecom, unukama i unucima prenosili su bundeve u kolicima, sunožno skakali, igrali krpenim lopticama, nosili kesten u žlici, skakali u jutanim vrećama te prelazili poligon s preprekama od bala slame. Također su sudjelovali u izrađivanju slika i mozaika od raznovrsnih sjemenki i zrnja te tako poticali svoje najmilije na razvoj kreativnosti.

Dani otvorenih vrata Dječjeg vrtića Vinkovci nastavljaju se sutra u Područnim odjelima “Naša radost” u Radićevom bloku, “Budućnost” u ulici Marije Jurić Zagorke, “Vladimir Nazor” u Lenijama i “Pčelica” u Vrtnom naselju.