Komedijom “Pidžama za šestero” u izvedbi amaterskog kazališta “Pučka scena” Hrvatske čitaonice Hercegovac u subotu je u Bošnjacima počela 37. Smotra kazališnih amatera Slavonije i Baranje, odnosno Dani Vanje Dracha, u organizaciji Kazališta Županja, Općine Bošnjaci i SAKSIB-a Županja. Otvaranje Festivala je u petak, 4. listopada, u Domu kulture. U Šumarskom muzeju u 13 sati na programu je sjednica Odbora Festivala glumca, dok je za 19 sati zakazano otkrivanje spomen-ploče u rodnome selu Ivanu Vanji Drachu, doajenu hrvatskog glumišta.

Općina Bošnjaci time želi zahvaliti svome znamenitom i zaslužnom sumještaninu, koji je rođen 1932. a umro 2009. godine u 77. godini života.

U 20 sati Gradsko kazalište Joza Ivakić iz Vinkovaca izvest će komediju “Boeing Boeing”. U subotu će se publici predstaviti Zelinsko amatersko kazalište ZaMkA s predstavom “Više sreće drugi put”, a u nedjelju Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod s komedijom “Dekameron”. Ovogodišnji festival trajat će sve do nedjelje, 27. listopada, kada će biti dodijeljene nagrade i priznanja. Do tada će Bošnjačani i ljubitelji kazališne umjetnosti iz okolnih mjesta moći uživati u još devet predstava gostujućih skupina iz Subotice, Belišća, Petlovca na Mlavi, Kule, Zaboka i Travnika.