2 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Darko Jozinović: Iz preostalih utakmica moramo izvući maksimum

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Nebeskoplavi su zadnju utakmicu odigrali pretposljednjeg dana mjeseca listopada, a sljedeći ispit je protiv druge momčadi Dinama za 10 dana. Hoće li desetkovana momčad Darka Jozinovića ispasti iz natjecateljskog ritma i koliko će to utjecati na izvedbu u preostala tri kola jesenske dionice prvenstva, rano je prognozirati, a neke odgovore pronašli smo kod trenera prve momčadi.

„Iskoristit ćemo ovaj tjedan za podizanje fizičke spreme igrača kolikogod je to moguće zbog vremenskih i terenskih uvjeta. Stanka će poslužiti i za povratak igrača koji su bili „van stroja” u proteklom razdoblju, bilo da je riječ o ozlijeđenim ili o onima koji su bili u izolaciji”, započeo je trener Jozinović.

Cibalia osim spomenutog Dinama II do kraja mora odigrati i protiv Solina i Croatije iz Zmijavaca, a plan je uzeti što više bodova. Povratak igrača iz samoizolacije očekuje se u subotu, kao i nekolicine igrača koji su bili ozlijeđeni. Planirano je bilo i odigravanje prijateljske utakmice, no članovi stručnog stožera suočili su se nedostatkom protivnika s obzirom da trećeligaši igraju u subotu.


„Zapravo, brojčano nas ni nema, dosta igrača se liječi i oporavlja, a u subotu ćemo odigrati međusobno i ta trening utakmica poslužit će nam kao provjera. Bitno nam je da se dečki skupe i ujedine kako bi ove 3,4 utakmice odigrali maksimalno angažirano i onako kako se dogovorimo. Cilj je izvući što više bodova da možemo otići na zimsku stanku što zadovoljniji”, poručio je Darko Jozinović čija momčad u 11 odigranih kola ima samo 3 pobjede, jednu više od sljedećeg protivnika koji se također nalazi u opasnoj zoni ispadanja.

Nužni su bodovi vinkovačkom drugoligašu, a nadamo se kako će preostale susrete odraditi što bolje kako bi na zimsku stanku otišli sa što „debljim” bodovnim kontom. U Genscherovoj 10 b već se razmišlja o potencijalnim pojačanjima, jer kako Jozinović navodi, trenutni broj i kvaliteta igrača nije dovoljan za igranje 2. HNL. No, o planovima u budućnosti i drugoj polusezoni još je rano raspravljati, puno je posla i dokazivanja pred cjelokupnom momčadi Cibalije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno