Foto: Sanda Hržić
Darko Rundek i Ekipa dolaze u petak 21. svibnja u dvorište Akademije likovnih umjetnosti u Ilici 85.
Darko Rundek će s Ekipom nastupiti prvi put nakon izlaska sjajnog novog materijala “Brisani prostor” koji je po objavi u prosincu prošle godine odmah zadobio pohvale kritičara, svrstan među albume godine, te je osvojio nominacije za Porina za album godine i najbolji album alternativne glazbe…
Dvostruki EP je ispričan kroz dvije priče koje se međusobno nadopunjuju, a album u cjelini sadržajno jako rezonira s vremenom i turbulencijama koje drmaju sadašnji trenutak. Za nastup sam Rundek kaže: U petak 21. svibnja u dvorištu ALU izlazimo zajedno na brisani prostor. Pa što bude.
U Ekipi je Rundek okupio mlade i već dobro provjerene sviračke snage Anu Kovačić, Silvija Bočića, Miru Manojlovića, Roka Crnića i Igora Pavlicu. U punom sastavu i okružen sjajnim glazbenicima, Darko Rundek predstavit će nove pjesme kao i podsjetiti na neke legendarne klasike iz svog prebogatog kataloga.
Program je sufinanciran putem natječaja “Jer svirati se mora” provedenog u suradnji Ministarstva kulture, medija RH i Hrvatske glazbene unije. Koncert će biti održan u izuzetno limitiranom kapacitetu, uz sve mjere i preporuke Stožera Civilne zaštite RH, a broj ulaznica ograničen je na 390. Ulaznice po cijeni od 130 kn kreću u prodaju idu u srijedu 21. travnja u 09:00 sati na svim fizičkim prodajnim mjestima Eventim sustava kao i online na www.eventim.hr. Ako ih ostane, na dan koncerta njihova cijena će iznositi 150 kn.