17 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

Darko Rundek gost na koncertu Štuka u Tvornici!

Više od autora

- vl promo-

Dugoočekivani četvrti studijski album “Topla voda” (Menart)  bit će u prodaji, po promotivno cijeni, u subotu 17.11. i to u zagrebačkom Velikom pogonu Tvornice kulture, gdje popularnu bosanskohercegovačku grupu Letu štuke, čeka koncertna promocija. Album će u službenoj prodaji biti od ponedjeljka 19.11.

Štuke koncertnu promociju albuma nastavljaju 30.11. u Ljubljani u Orto baru, 22.12. u Domu omladine u Beogradu, a u prvoj polovici 2019. u planu je i koncert u Sarajevu.

Album nam donosi devet novih skladbi iz pera Dina Šarana u kojima se, kako i sam autor ističe, isprepliću društveno angažirane teme s onim ljubavnima, koje nose nova iskustva i nove impresije što pridonosi i njegovoj raznolikosti u zvučnoj kombinaciji analogije i elektronike. Budući da inspiraciju pronalazi u svom životu, sve što se događa oko njega Šaran pokušava ljudima prezentirati bez neke banalnosti za koju smatra da je ionako danas ima previše. Publika se već imala prilike upoznati s uvodnim singlovima “Bože zdravlja”, “Supermarket”, “Bočice” i najnovijim, satiričnom poskočicom, “Zemlja gori” u suradnji s Dubiozom kolektiv iza čijeg aranžmana stoji Brano Jakubović. Za preostale aranžmane i produkciju albuma zadužen je bio Bojan Ahac, novo ime u kreativnom timu grupe.

Sudeći prema prvim izlaznim recenzijama možemo zaključiti kako je album “Topla voda” dosljedan nasljednik prethodnika “Letu štuke” (2005.), “Proteini i ugljikohidrati” (2008.) i “Brojevi računa” (2011.) s kojim će, ne sumnjamo, još više učvrstiti svoj kultni status u regiji:

“Letu štuke su odradili odličan posao s albumom koji je, baš poput Šarana, slojevit, ni u jednom trenu jednoznačan, s lucidnim opservacijama o okruženju i muško-ženskim odnosima te posve lišen žanrovskih stega’

Slobodna Dalmacija, Zlatko Gall

“Topla voda prijelomni je album u životu Štuka, života koji će, nadajmo se potrajati.”

Večernji list, Hrvoje Horvat

“Ovo je pop-album teške kategorije, koji pokazuje Šarana i sastav kako idu u korak s vremenom i kako se unatoč rastućoj rezignaciji ne predaju.”

muzika.hr, Zoran Tučkar

Štukama će se u Tvornici pridružiti i Darko Rundek i Igor Pavlica na trubi, a publiku očekuju i izvedbe nekih skladbi u akustičnoj formi što do sada nije bio slučaj kod Štuka.

Vrata Tvornice se otvaraju u 20h, a službeni početak koncerta najavljuje se u 21h. Cijena ulaznica iznose 95 kn.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno