16 C
Vinkovci
Petak, 2. lipnja 2023.

Das Lied der Maschinen napokon i na promociji u Hrvatskoj

Više od autora

- vl promo-

Werefox: Sašo Benko David Halb Melanija Fabčič - Melée Manuel Hahn

WEREFOX su jedan od aktivnijih bendova slovenske alternativne rock scene, koji su između ostalog svirali kao predgrupa legendarnim My Bloody Valentine i Lamb, te na festivalu Waves Vienna. Sada ih možete konačno čuti u živo i u Hrvatskoj, na premijernoj promociji drugoga albuma ‘Das Lied der Maschinen’, koji su objavili za Moonlee Records:

Srijeda, 27.4 – AKC Attack, Zagreb

Subota, 30.4. – Zelena dvorana, Zabok

Werefox svakako nisu početnici na slovenskoj sceni, jer članovi benda iza sebe imaju bogatu glazbenu povijest i brojna iskustva. Pjevačica Melanija Fabčič – Melée i gitarist Sašo Benko – Bekko su već zajedno svirali u bandu PSYCHO-PATH. Bekko je sa svojimi prepoznatljivim rifovima oduševljao i u MANUL, solo projektu Bekko i u live bandu Kleemara. Veza je logična i za bubnjara Davida Halba i basista Manuela Hahna, koji su svirali zajedno u SPHERICUBE i u live bandu Kleemara, a David je svirao bubnjeve i u LOLLOBRIGIDI. Kritičko dobro prihvaćeni prvijenac je Werefox postavio na postolje markantnijih protagonista slovenske alternativne scene, kod čega su pomogli i stilsko dovršeni videospotovi za pjesme March Of The Finest i The Redneck Genius Story.


m_werefox_promocija-u-hrvatskoj_STRock mašinerija Werefox, koja je za drugi album ‘Das Lied der Maschinen’ združila snage sa slovenskim izdavačem Moonlee Records, odgovara na učestalo pitanje iz znanstvene fantastike – mogu li strojevi razviti emocije? Odgovor je jasan: ‘da’. Album počinje energično, a iznenađuje sa svakom slijedećom pjesmom koja nas vodi u neki drugi svijet. Bogati aranžmani, dinamika i glazbena raznovrstnost vuku paralele sa Queens of the Stone Age, The Dead Weather i Bosnian Rainbows. ‘Das Lied der Maschinen’ sa pažljivo strukturiranim redosljedom pjesama slušateljima konstantno šalje različite emotivne impulze. Prljavi sonični gitarski rifovi surađuju sa himničnom melodikom i na momente vode pop melodije na nestašno putovanje u hrđavom stroju po beskonačnoj pustinji. Nakon 39 minuta se ova mašina autodestruktivno odrine preko litice i tako zaokruži priču o buđenju strojeva iz dugog spavanja.

Nek se čuje pjesma mašinerije Werefox!

VIDEO: Triads (Spot)

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno