7 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

David Bosak junior na koga Andrej Kerić ove sezone posebno računa

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Stabilan drugoligaš, cilj je nadolazeće sezone u kojoj je prioritet afirmirati mlade igrače odnosno staviti u izlog nekoliko juniora, jer to svojim radom i ponašanjem zaslužuju potvrdio je za Radio Vinkovce trener prve momčadi HNK Cibalia Andrej Kerić.

„Nerealno je s obzirom na brojne odlaske govoriti o napadu na prvu ligu. Daj Bože da se do zime stvari promjene pa nam i strukturno i financijski situacija bude bolja kako bismo mogli reagirati na tržištu i probati nešto više”, naglašava.

Forma se brusi u prijateljskim ogledima od kojih je posljednji sinoć završio visokom pobjedom 8:0 nad Croatijom Bogdanovci. Svoj dan imao je Atonio Blažanović.

„U jučerašnjoj utakmici nije nam bio primaran rezultat. Htjeli smo da novopridošli momci osjete teren i igru na stadionu Cibalije, da se osjećaju domaćinski jer želimo da naš teren bude naša forca ove sezone. Zato je i važno da im je prva utakmica ne natjecateljska nego prijateljska kako bi osjetili kako je igrati na glavnom terenu”, referirao se.

Mladi Blažanović s četiri pogotka nakon prvog treninga u protivničkoj mreži zvuči obećavajuće.

„Zadovoljni smo. Njegov dolazak moramo riješiti jer nije još definitivno da ostaje, ali nadamo se kroz ovaj tjedan da hoćemo”, pojašnjava njegov status trener prve momčadi.

Subotnjom generalkom s Vukovarom pripreme privode kraju.


„Što će nam biti dobar pokazatelj gdje smo i kako smo odradili ove pripreme. Puno je novih momaka. Iz prošle sezone samo su trojica, četvorica pa ćemo formu brusiti i tijekom sezone s obzirom na kratko vrijeme od tri do četiri tjedna za slaganje momčadi i uigravanje. Dečki koji su došli pokazali su se dosta dobrima i mišljenja sam da će to dobro izgledati,” uvjeren je trener Cibalije.

Jedina konstanta dobrog ozračja u Cibaliji je svlačionica koja se ne mijenja godinama.

“I kada kasni plaća i kada stvari ne idu željenim tijekom, funkcionira svlačionica kroz koju tko god da je prošao, zavolio je i klub i grad rado se vraćajući u Vinkovce. Zdrava atmosfera u svlačionici temelj je svega dobroga što se u klubu događa”, siguran je Andrej Kerić.

Tjedan dana ostalo je do početka novog prvenstva kojeg nebeskoplavi otvaraju na domaćem travnjaku 12. kolovoza dočekujući Croatiju iz Zmijavaca.

„Najbitnije je da nemamo nekih težih ozljeda i da spremni fizički dočekamo prvo kolo. Imali smo malu ozljedu Davida Bosaka koja ga je na dva tjedna stavila izvan stroja. Naš junior na kojeg stvarno računam, vjerujem kako će napraviti iskorak i dobiti dobru minutažu ove sezone. Šteta što je izgubio ovo vrijeme priprema, no mlad je i brzo će uhvatiti formu”, istaknuo je šef stručnog stožera.

PRIVATNI ALBUM

Prijelazni rok još je u tijeku pa se Kerić nada dva do tri igračka pojačanja. Do početka listopada očekuje povratak kapetana Filipa Jazvića koji je osim na terenu važna karika i u svlačionici, a kamo sreće, kaže, da uspiju dovesti još jednog kapitalca. Ako se to i ne dogodi, ovi momci su kroz pripreme pokazali da zaslužuju biti ovdje i sigurno će dati sve od sebe za nebeskoplavi dres, zaključuje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno