16 C
Vinkovci
Utorak, 27. rujna 2022.

Davor Raić kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Vinkovaca

Više od autora

- vl promo-


Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Pedesetpetogodišnji kirurg Davor Raić kandidat je Domovinskog pokreta za gradonačelnika Vinkovaca na Lokalnim izborima 16. svibnja. Na ovaj način automatizmom je prestalo njegovo dosadašnje članstvo u HDZ-u s obzirom na to da službeni zahtjev, potvrdio je, nije uputio. Kandidat za zamjenika je profesor Drago Kraljević.

Ovaj rođeni Vinkovčanin oženjen je i otac dvoje djece. Za politiku se odlučio upoznavši stjecajem okolnosti, kako kaže, pametne, poštene i slobodnomisleće ljude, a zajednička misao vodilja je biti ravnoteža na političkom duopolu između HDZ-a i SDP-a, istaknuo je prilikom predstavljanja kandidature.

„Ove dvije stranke zadnjih petnaestak godina vode jednu te istu politiku prožetu korupcijom, klijentelizmom, aferama i nepotizmom koji su doveli do potpunog gospodarskog i demografskog sloma,” istaknuo je kandidat Raić. Dodao je da se ne smatra najpametnijim kada je riječ o budućem planu upravljanja gradom, ali si utvara da ima organizacijske sposobnosti kako bi mogao prepoznati i odabrati suradnike bez obzira na njihovu pripadnost.

Simbolično, današnje predstavljanje kandidature održano je podno istočne tribine stadiona HNK Cibalije čime je kandidat Raič izrazio želju povratka Cibalije na mjesto koje joj pripada aludirajući pri tome na povratak u 1.HNL jer nije, pojašnjava, pravedno da od Zagreba do Iloka danas imamo samo jednog prvoligaša. Uz navedeno, njegova programska odrednica bit će revitalizacija gospodarstva. Biračima je poručio da ih prate, priključe se kampanji zato što svoje vole. Nije mogao precizirati očekivanja, no nada se iznenađujuće dobrom rezultatu, najavljuje.

„Gradu će trebati precizni kirurški rezovi da se pokrene i živne učmala atmosfera, koja je 30 godina zabetonirana jednom strankom, a to je HDZ,” uvodno jer istaknuo saborski zastupnik i predsjednik vukovarsko-srijemske organizacije Stipo Mlinarić-Ćipe najavivši spremnost izlaska s listama u svim općinama i gradovima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno