Posredstvom Menarta, od prije nekoliko dana dostupna su nam još dva filmska naslova na dvd-u i blu-rayu. Prvi je nastavak popularnog brbljavog antijunaka Deadpoola a drugi je hvaljena animirana fantazija “Pseći otok” teksaškog filmaša Wesa Andersona. Film nije išao u redovnu domaću kinu distribuciju pa je ovo sjajna prilika upoznati se s ovim nadasve hvaljenim ostvarenjem. Kako god, više o svakom u nastavku…


Deadpool 2

Režija: David Leitch

Uloge: Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin, Julian Dennison, Zazie Beetz, T.J. Miller…

Originalni naslov: Deadpool 2, 2018.

Država: SAD

Video distribucija: Menart

Žanr: akcija, komedija, strip

Trajanje: 119 minuta


Marvelov brbljavi anti-junak se vratio! Veći, bolji i tu i tamo još gluplji nego ikada prije. Kada super vojnik krene u ubilačku misiju, Deadpool je prisiljen razmišljati o prijateljstvu, obitelji i što to zapravo znači biti junak – sve to dok razvaljuje 50 različitih guzica. Jer, ponekad, da bi napravio sve kako treba moraš igrati prljavo.

Nakon što je preživio nesretni slučaj, Wade Wilson želi ispuniti svoj san i postati Poughkeepsieov najcjenjeniji uzgajivač buldoga, a istovremeno želi naučiti nositi se s otvorenim odnosom. Wade se na svome putu bori sa hrpom najrazličitijih stranaca kako bi otkrio važnost obitelji, prijateljstva, ali i kreativnih kostima koje koristi za svoj vrlo otvoren seksualni život…

Nakon velikog uspjeha prvog filma, Ryan Reynolds vraća se ulozi Deadpoola, a ovog puta priča je još napetija i zabavnija.

David Leitch, redatelj “Johna Wicka” i “Atomic Blonde”, zadužen je za unošenje još više kaskaderskih akrobacija, još više akcije i još više stila u novi nastavak. Leitch je izjavio: “Imao sam čast i privilegiju pomoći stvoriti nekoliko različitih zanimljivih svjetova, ali Deadpool je nešto posebno – prvi film je reinterpretirao suvremenu akcijsku komediju. Original je uistinu izuzetan, a cijeli svijet koji je bio stvoren čini se toliko velikim da u priču možete unijeti vlastiti kreativni pristup, a još uvijek ostati vjerni izvorniku.”


Pseći otok

Režija: Wes Anderson

Uloge: Scarlett Johansson, Bryan Cranston, Liev Schreiber, Tilda Swinton, Bill Murray, Edward Norton, Jeff Goldblum…

Originalni naslov: Isle Of Dogs, 2018.

Država: SAD, Njemačka

Video distribucija: Menart

Žanr: animirani, avanturistički, komedija

Trajanje: 101 minuta


“Pseći otok” zbiva se u bliskoj budućnosti, u japanskom fikcionalnom megalopolisu Megasakiju. Prefekt Megasakija je političar Kobayashi koji opsesivno mrzi pse. Stoga njegovi ljudi krišom grad zaraze psećom groznicom koja se proširi na ljude. Kad epidemija izbije, u gradu se stvori ozračje gorljive netolerancije prema krivcima – psima. Kobayashi obeća biračima da će sve gradske pse izagnati na otok koji je ujedno i gradski deponij. Kobayashi ispuni izborno obećanje.

Tri godine kasnije, na otoku žive stotine pasa. Bolesni su, prljavi i izgladnjeli, gložu se u uzajamnim sukobima oko hrane. No, na otok jednog dana bane 12-godišnji Mali Pilot, dječak koji je utekao iz grada da nađe svog psa. Dječak i skupina pasa kreću u odiseju po ogromnom deponiju ne bi li našli dječakova ljubimca. Istodobno, skupina studenata u gradu posumnja da je načelnik zataškao otkriće seruma za pseću gripu, te otrovao izumitelja lijeka, profesora Watanabea. Sumnjičave studente, pak, vodi prištava Amerikanka na studijskom semestru. A sve se te fabularne linije – dakako – spoje, i to upravo u izbornoj noći.