20 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Deep Purple na koncertu u zagrebačkoj Areni

Više od autora

- vl promo-

m_deep-purple_svibanj-koncert-arena-zagreb_plakatJedan od najlegendarnijih bendova ikada, prošlogodišnji izabranici Rock n Roll Hall of Famea, Deep Purple kreću na turneju ‘Long Goodbye’ u sklopu koju stižu i u zagrebačku Arenu 16. svibnja ove godine. Vrlo vjerojatnu svoju posljednju turneju započeli su povodom objave svog novog studijskog albuma ‘inFinite’ koji će pod okriljem earMusic pojaviti se ovih dana. Prvi singl s albuma pojavio se krajem prošle godine i nosi naziv ‘Time To Bedlam’.

Nakon što su obilježeni i upisani u povijest rocka kao bend koji je utemeljio novi zvuk te služio kao temelj mnogim nadolazećim bendovima, nakon što su im brojne pjesme završile pod etiketom klasika, te nakon što su prozvani tvorcima ‘rifova koje svi znaju’ teško je postavljati  i smišljati nove ciljeve.

U to su se uvjerili Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse i Don Airey, Mark VIII koji nastavljaju svoje putovanje hard rock vodama.

Kako bi potaknuli interes kod dijela publike, koji nije rođen za vrijeme premoćne, Purple vladavine te njihovog trolista ‘In Rock’ (1970), ‘Machine Head’ (1972) i ‘Made In Japan’ (1973) koji su ih katapultirali na sam vrh prodaje konceratnih ulaznica i albuma diljem cijelog svijeta, purplovci su bili prisiljeni zaploviti novim vodama! Njihov zadnji album ‘Now What’ koji je držao mjesto broj jedan na Gold Status ljestvici, bend koji je prodao više od 120 milijuna primjeraka svojih albuma u iznimno dugoj karijeri, milijune ulaznica, i ‘zadnje poglavlje karijere’ mogli bi okarakterizirati svakako samo ne pukim ponavljanjem!


Spotovi ‘From The Setting Sun In Wacken’ i ‘To The Rising Sun In Tokyo’ isti dan su zasjale na ljestvicama UK’s music video liste na prvom i drugom mjestu, dokazujući kakav utjecaj imaju na svoje fanove!

U Hrvatsku ne dolaze po prvi puta, ali vrlo vjerojatno posljednji! Veseli nas što ćemo ih otpratiti na njihovoj ‘inFinite’ Long Goodbye turneji i prisjetiti se zašto ih već desetljećima volimo!

Ulaznice su u pretpradji po cijenama od 290 kn do 690 kn.

DEEP PURPLE: TIME FOR BEDLAM [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno