15 C
Vinkovci
Petak, 2. lipnja 2023.

Definicija moderne rock zvijezde James Bay pripremio novi album

Više od autora

- vl promo-

Nominiran za tri Grammy nagrade i dobitnik BRIT nagrade – multiplatinasti pjevač i tekstopisac James Bay vraća se s potpuno novim singlom ‘Wild Love’.

Nakon što je mjesecima fanove pripremao na objavu singla, nova pjesma talentiranog glazbenika predstavljena je kao Hottest Record In The World u BBC Radio 1 showu Annie Mac. James je novi komadić zvuka pisao i producirao u suradnji s dugogodišnjim prijateljem i suradnikom Jonom Greenom, a za završne elemente u produkciji angažirao je slavnog, višestruko Grammyem nagrađenog producenta Paula Epwortha (Rihhana, Adele, Florence + The Machine,…).

Pjesma ‘Wild Love’ pomaknula je granice Jamesovog zvuka kakav smo imali prilike čuti na iznimno uspješnom debi-albumu ‘Chaos & The Calm’ (2015.) – ‘Znam da se neki od ovih zvukova nisu pojavljivali na mom prvom albumu, no smatram da moja nova glazba pomaže otkriti tko sam. Čim sam primijetio da sam označen kao intiman glazbenik na akustičnoj gitari, shvatio sam da moram pomaknuti granice. Želim to kao dio arsenala, no ne želim da me to definira. Nisam tamo još, ali nadam se da će moja nova glazba za pjevače-tekstopisce napraviti ono što Drake i Chance The Rapper rade za svoj žanr.’. – James Bay o novom zvuku.


Kažu da je James Bay definicija moderne rock zvijezde. Prateći uspjeh već spomenutog debi-albuma i pjesama ‘Hold Back The River’ te ‘Let Go’, kojima je osvojio publiku i medije, kao i nominacijama za Grammy u kategorijama ‘Best Rock Album’, ‘Best Rock Song’, i ‘Best New Artist’ 2016. godine, James Bay niže uspjeh za uspjehom, a nova pjesma dokaz je da je spreman pomicati granice žanra.

‘Wild Love’ govori o zaljubljivanju. O onom osjećaju koji imaš u trenutku kada upoznaš tu osobu, ili se pojavi ponovo tijekom veze. Također govori o žudnji, bilo da je to osoba s koje ne možeš maknuti pogled, ili s mog gledišta, osoba na koju ne prestaješ misliti gdje god bio’. – James Bay o značenju novog singla.

Singl ‘Wild Love’ hrvatskoj je publici dostupan putem digitalnih glazbenih servisa.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno