33 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. srpnja 2022.

Dekanić: Odgovoran sam čovjek, nisam ponosan, spreman sam na posljedice

Više od autora

- vl promo-


Vukovarsko-srijemski župan i na današnjoj  sjednici  Županijske skupštine bio je izložen kritikama. Podsjetimo, uoči sjednice vijećnica MOST-a Kristina Bakula pokrenula je inicijativu prikupljanja potpisa za donošenje Odluke o opozivu župana Damira Dekanića, a zbog prometne nesreće u kojoj je bio sudionik.

“Sjednica je svakako bila prilika za raspravu o inicijativi prikupljanja potpisa za moj opoziv zbog sudjelovanja u prometnoj nezgodi. Vijećnici Mosta koji su ujedno i pokrenuli inicijativu, izvjestili su kako od 40 vijećnika, svoj potpis ovoj inicijativi dala su samo tri vijećnika. Smatram kako ta brojka govori u prilog mome radu i svemu onome dobrom što sam u suradnji sa trenutnim županijskim sazivom učinio”, riječi su vukovarsko-srijemskoj župana koji odgovornost ne poriče.

Prvo i osnovno, nisam ponosan na to što se dogodilo. Niti sam se odrekao odgovornosti. Ali, žestinu s kojom sam suočen i činjenicu da je u sve ovo „umočena” moja obitelj ne bih vam nikako poželio. Odgovoran sam čovjek, spreman na sve posljedice. Hvala onima što me podržavaju i razumiju situaciju. Smatram da ovo što se dogodilo i na što, ponovit ću, nisam ponosan, ne bi trebalo zasjeniti sve ono dobro učinjeno u godinu dana moga mandata.”, zaključuje.

U svojim dosadašnjim očitovanjima, naglasio je župan, rekao je što je smio i mogao te se ponovno obratio Kristini Bakula: “Nadam se da ćete ovako zdušno kako mene napadate istraživati još neke aktere s lokalne političke scene. Ja ću vam u tome pomoći; u Googleovu tražilicu upišite „hrvatski sudovi” pa „ime i prezime”, pa onda idete na „šifre predmeta” i doći ćete do mnogih zanimljivih spoznaja.”

Kako je od ukupno 40 vijećnika svoj potpis  dalo svega njih troje, inicijativa nije prošla, a uz Kristinu Bakulu potpisali su još Nikola Kajkić i Ljiljana Kolarec.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno