13 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. svibnja 2022.

Delegacija VSŽ u Bruxellesu

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U razdoblju od 8. do 12. listopada delegacija Vukovarsko-srijemske županije koju predvodi župan Božo Galić i koju čini ukupno 16 osoba – predstavnika upravnih odjela Vukovarsko-srijemske županije te predstavnika Razvoje agencije Vukovarsko-srijemske županije, sudjeluje u studijskom posjetu institucijama EU u Bruxelles za vrijeme Europskog tjedna regija i gradova. Putovanje je dio aktivnosti projekta ”ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko-srijemske županije” prijavljenog u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga ”Poziv na iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć”, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Projekt je započeo 1. rujna 2016. godine i traje do 31. ožujka 2019. a želi pridonijeti usmjeravanju razvojnih procesa u Vukovarsko-srijemskoj županiji u svrhu poboljšanja uvjeta za održivi razvoj, povećanje konkurentnosti i postizanja zadovoljavajuće razine kvalitete života putem jačanja kapaciteta RA VSŽ za upravljanje projektima financiranim iz ESI fondova, putem podizanja kompetencija djelatnika javnopravnih tijela u Vukovarsko-srijemskoj županiji za pripremu i provedbu projekata te putem promocije ESI fondova provođenjem informativno-edukativnih aktivnosti na području Vukovarsko-srijemske županije. Ukupna vrijednost projekta je 1.475.452,75 kn, od čega EU financira 85%. Upravljačko tijelo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, dok je posredničko tijelo Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Ispred RA VSŽ na studijskom putovanju sudjeluju ravnatelj Ilija Cota, viša savjetnica u Odjelu za provedu programa i projekata Ivana Marjanović, viša savjetnica za financije Sanda Čavar, stručna savjetnica za pravne poslove Karla Jukić te savjetnik u Odjelu za pripremu programa i projekata Danijel Naletilić

Prethodni članakDani UHPA-e u Vinkovcima!
Sljedeći članakSolidarnost na djelu

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno