Hrvatsko društvo dramskih umjetnika objavilo je imena nominiranih umjetnika u svim kategorijama te dobitnike nagrade za svekoliko umjetničko djelovanje, a to su Mustafa Nadarević i Blaženka Milić. Među nominiranima su i dvoje glumaca iz uspješnice Gradskog kazališta “Joza Ivakić” Vinkovci “Vrzino kolo”, a riječ je o Denisu Brižiću i Mateji Marušić.

“Izuzetno smo ponosni na čak dvije nominacije našeg “Vrzinog kola”: u kategoriji „sporedna muška uloga“ uz Živka Anočića i Domagoja Mrkonjića nominiran je Denis Brižić za ulogu Matorog Tutlje, a za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina, ženska uloga, uz Petru Svrtan i Moniku Vuco nominirana je Matea Marušić za ulogu Puštenice Julke”, ističu Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” Vinkovci.

“Vrzino kolo”, nastalo po tekstu Joze Ivakića, režirao je Vjekoslav Janković, u koprodukciji s Hrvatskim kazalištem u Pečuhu. Dodjela nagrada bit održana 24. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu s početkom u 21 sat, uz izravan televizijski prijenos na drugom programu Hrvatske radiotelevizije u režiji Paola Tišljarića i Lee Anastazije Fleger.