Devet novooboljelih, ukupan broj zaraženih popeo se na 315

0
414

Članovi Kriznog stožera ministri Vili Beroš i Davor Božinović javnosti su se obratili i nakon sastanka s državnim vrhom zbog snažnih potresa koji su u nedjelju pogodili Zagreb, što otežava borbu protiv koronavirusa.

“Imamo devet potvrđenih novooboljelih te ukupno 313 zaraženih. Vrši se 2757 testiranja, 33 su u tijeku. Pogoršanja kliničke hospitaliziranih nema, petero je na respiratoru”, rekao je ministar Beroš.

Dosad je pozitivno testirano 15 liječnika specijalista iz bolnica, jedan liječnik obiteljske medicine, četiri specijalizanta i tri medicinske sestre.

Božinović je rekao da se na sastanku s državnim vrhom razgovaralo o tome kako spriječiti širenje zaraze, a više informacija o tome rekao je na redovnoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera.

„Veći dio sastanka posvetili smo problemu broj 1, ne samo u Hrvatskoj, Europi, nego i svijetu. Razmatrali smo sve što će se u buduće vrijeme morati raditi i organizirati kako bi se usporilo širenje zaraze. Idemo prema sve strožim mjerama kretanja, do toga da će se moći kretati samo oni koji trebaju obavljati posao kako život ne bi stao. Ali to ne znači sve službe, već više idemo prema onima koje su nužne i čiji izlazak je nužno potreban“, pojasnio je Božinović.

Božinović je rekao da je policija spremna za provođenje nove mjere koja se odnosi na zabranu putovanja iz grada u grad. ”Večeras u ponoć počinje ta mjera”, objavio je i još jednom pozvao sve pravne osobe i civilne stožere da budu racionalni.