U Vukovarsko-srijemskoj županiji danas je u nastupnoj posjeti boravio veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Robert Klinke.

Tom prilikom Klinke se susreo sa županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem te sa gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom, a Galić je rekao kako Vukovarsko-srijemska županija dobro surađuje s Njemačkom i nekim njezinim pokrajinama, podsjećajući na suradnju kroz niz projekata. U isto vrijeme njemačke tvrtke nam prenose i nova znanja kao i nove tehnologije. Istaknuo je i kako su županiji posebno zanimljiva njemačka iskustva u poljoprivrednoj proizvodnji i drvnoj industriji, ali i da suradnja postoji i u prometu, primjerice plovidbi Dunavom koji je prometna poveznica.

“Razgovarali smo o Vukovaru kao jednom europskom gradu, a izuzetno mi je drago što imamo priliku vidjeti i da izvrsnu ulogu ovdje igra mladež koja predstavlja potencijal za razvoj Vukovara. Veselim se susretu s mladima iz Njemačke koji su došli razvijati prijateljski dijalog, a dijalog predstavlja poštovanje i razumijevanje koje je okrenuto prema budućnosti“, rekao je Klinke.

Govoreći o razgovorima Penava je kazao kako je bilo riječi o prošlosti grada Vukovara, njegovoj sadašnjosti i perspektivama. Osim posjete gradonačelniku, veleposlanik Robert Klinke te gradonačelnik Penava družili su se s djecom iz njemačkih gradova Geisa i Vacha koja trenutno borave u Vukovaru.