11 C
Vinkovci
Petak, 9. prosinca 2022.

Dijelovima Hrvatske prijete opasne oluje

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

ESTOFEX, jedan od najpoznatijih europskih sustava za prognoziranje pojave i intenziteta oluje, najavljuje opasne oluje za dijelove Hrvatske tijekom subote i nedjelje.

Opasnost najvećeg, trećeg stupnja, prema ESTOFEX-u, proglašena je za središnju Hrvatsku. Taj je dio Hrvatske, uz Istru, pod narančastim meteoalarmom, dok je za ostatak zemlje (osim krajnjega juga) pod žutim.

Mogući su izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, olujnim udarima vjetra, i tučom, a već u prijepodnevnim satima subote dosta je oblaka bilo nad Hrvatskom. Kiša se očekuje u drugom dijelu dana, a kasno poslijepodne i navečer, pljuskovi mjestimice mogu biti izraženiji. Lokalno je moguće grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom i prolazno jakim vjetrom. Sunčanije i uglavnom suho zadržat će se na jugu, a do večeri i na krajnjem istoku.

U Vinkovcima se do kraja dana očekuje pogoršanje. Naoblaka je moguća oko 19h, dok nas od 20 sati očekuje kiša popraćena grmljavinom i snižena temperatura. Loše vrijeme nastavit će se i sutra te u ponedjeljak. Cijeli sutrašnji dan u Vinkovcima će proteći pokriven oblacima. Kiša će padati od jutra do ranih poslijepodnevnih sati, moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme, lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Tek nešto sunca provirit će oko 20h, dok nas u ponedjeljak očekuje manje naoblake i više sunčanih razdoblja, no uz povremene pljuskove i grmljavinu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno