4 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

Dinosaur Jr. – Give A Glimpse Of What Yer Not (2016.)

Više od autora

- vl promo-mat_dinosaur-jr_give-a-glimpse-of-what-yer-not_2016_ST

Indie velikani Dinosaur Jr. objavili su svoj novi studijski album naslovljen ‘Give A Glimpse Of What Yer Not’ 5. kolovoza. To je njihov jedanaesti studijski album i prvo izdanje od fantastičnog ‘I Bet On Sky’ iz 2012. godine. Sadržava ukupno 11 skladbi: Goin Down, Be A Part, I Told Everyone, Love Is…, Good To Know, I Walk For Miles, Lost All Day, Knocked Around, Mirror, Left/Right i Tiny koja je već predstavljena kao prvi singl. Njih devet autorski potpisuje gitarist J Mascis, dok je dvije napisao i otpjevao basist Lou Barlow.

mat_dinosaur-jr_give-a-glimpse-of-what-yer-not_2016_coverMjesece prije i poslije izlaska albuma bend je trebao provesti na velikoj svjetskoj turneji koja od sad do kraja studenog broji čak 66 koncerata. Među zakazanim datumima je i srpanjska serija nastupa s Jane’s Addiction. No zbog Mascisove bolesti, zbog koje je odgođen i hrvatski koncert, cijela je turneja bila otkazana.

Trenutno aktualni singl s albuma ‘Give A Glimpse Of What Yer Not’ je skladba ‘Goin Down’.

Trio Dinosaur Jr. u sastavu J Mascis, Lou Barlow i Murph spada u red najutjecajnijih američkih, ali i svjetskih indie bendova posljednjih 30 godina. Karakterističan i moćan zvuk benda nošen izuzetno prepoznatljivim Mascisovim vokalom i nevjerojatnom energijom živih nastupa nisu se puno mijenjali od samih početaka pokazujući koliko su Dinosauri sigurni u svoju glazbu.

Izdavač: Secretly Group / [PIAS]

VIDEO: GOIN’ DOWN (SPOT)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno