25 C
Vinkovci
Četvrtak, 26. svibnja 2022.

Dinosaur Jr. po treći put u Hrvatskoj

Više od autora

- vl promo-
Jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih američkih alter rock bandova svih vremena, kultni DINOSAUR JR., dolaze u Tvornicu kulture u petak 24. lipnja 2016. godine.

Tako će najpoznatiji zagrebački klub još jednom, nakon 2013., imati čast ugostiti band koji je izvršio nemjerljiv utjecaj na indie i alternativnu gitarističku scenu u posljednjih 25 godina.

U svojoj orginalnoj postavi (J. Mascis, Lou Barlow i Murph) Dinosaur Jr. podsjetiti će fanove na svoj doista prebogati katalog prepun fantastičnih dragulja te ujedno premijerno našoj publici predstaviti nove pjesme koje će se naći na nadolazećem studijskom albumu čiji se izlazak očekuje početkom kolovoza. Hrvatska publika tako će biti jedna od prvih u svijetu koja će uživo provjeriti nove Dinosaur materijale s obzirom da band na ljetnoj turneji svira uglavnom kraće setove na velikim festivalima, a koncert u Tvornici bit će im jedan od rijetkih samostalnih klupskih nastupa.

Dinosaur Jr. u karijeri su objavili 10 studijskih albuma, od istoimenog prvijenca 1985. do sjajnog “I Bet On Sky” iz 2012. godine. Djelovali su u dvije faze. Prva je trajala od 1984. do 1997. kada se razilaze zbog kreativnih razmimoilaženja. Nakon osam godina pauze originalan trojac ponovo se skupio 2005. godine i nastavio s radom realiziravši tri studijska izdanja kojima će se na ljeto pridružiti i četvrto.

 

VIDEO: Feel The Pain (Spot)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno