32 C
Vinkovci
Utorak, 16. kolovoza 2022.

Diskodelija ekspresno pripremila teren za drugi album

Više od autora

- vl promo-


Nakon nešto manje od dvije godine i debi albuma ‘U vremenu’ koji je uvelike pobudio interes  underground glazbene scene, post rock bend DISKODELIJA iz Šibenika objavio je drugi studijski album naslovljen Crvotočina.

Album je najavljen singlom i video spotom ‘Samo’, a sada je došlo vrijeme da se svekoliko pučanstvo upozna i s ostatkom materijala.

Diskodelija Crvotočina ST‘Crvotočina’ nosi ukupno sedam pjesama čiji korijeni sežu sve do hvaljenog debija. No, za razliku od prethodnika, ovaj album ima nešto drugačiju zvučnu sliku koja je rezultat snimanja cijelog materijala uživo. Naime, ‘Crvotočina’ je snimljena u samo tri dana, a tek su kasnije dosnimljene vokalne dionice i klavijature pa je stoga producent Ante Prgin Surka obavio tek ‘precizne, minimalne i neophodne’ zahvate.  Rezultat toga je siroviji i žešći zvuk od onog koji će fanovi Diskodelije možda očekivati.

Diskodelija o novom albumu kaže: ‘Iako smo velikim dijelom bili zadovoljni i prvim albumom, znali smo da postoji jedan bitan faktor kojim bi se energija i zvuk s proba iz naše prostorije mogli vjerno prenijeti na studijski album. U zajedničkom dogovoru sa Surkom, koji je dobar dio svog studija prošle godine u sred ljeta na par dana montirao u Šibeniku, cijeli materijal smo snimili uživo i dobili konačno ono što smo i htjeli. Iskrenu sirovost, žestinu i kompaktnost svih odsviranih tonova bez prevelikog ukrašavanja, zadovoljstvo i emocije koje na kraju krajeva čine i osnovu samog sviranja’

Koncertna promocija albuma ‘Crvotočina’ zakazana je za petak 29. travnja u klubu Močvari u sklopu proljetnog zagrijavanja za 17.  festival ŽednoUho.

 

VIDEO: Samo (Spot)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno