U obraćanju javnosti početkom kolovoza, jedan od ključnih ljudi Disneyja – Bob Iger najavio je kako je filmski div planira napraviti moderni remake obiteljske božićne komedije Sam u kući. Originalna verzija filma redatelja Chrisa Columbussa s Macaulayjem Culkinom u glavnoj ulozi, premijerno je prikazana 1990. godine, a novi film prilagodit će se, prema Igerovim riječima, “novoj generaciji”.

Uz remake božićnog filmskog klasika, Iger je potvrdio kako su u tijeku i snimanja novih verzija filmova “Noć u muzeju”, “Popust na količinu” i “Gregov dnevnik” te da će premijere biti prikazane na Disneyjevom kanalu Disney+ koji započinje s radom već u studenom ove godine.

U medijskom priopćenju također nije navedeno hoće li ovi obiteljski filmovi biti prikazani kao ekskluzivan sadržaj Disneyjevog servisa ili kao serijali. Naime, ranije ove godine iz Disneyja su najavili kako planirali snimiti ukupno 35 serija filmova od kojih će neki od projekata već imati poznate radnje.

“Sam u kući” proglašen je najpoznatijim filmom 1990., a zaradio je i Guinnessov svjetski rekord za najbrže rastuću akcijsku komediju na svijetu. Od tada do danas, ni jedan božićni filmski maraton, čini se, nije potpun bez gledanja avantura Macaulayja Culkina u ulozi malog Kevina.

U vrijeme prošlogodišnjih Božićnih blagdana Macaulay Culkin reprizirao je svoju ulogu snalažljivog Kevina u novom kratkom filmu “Home Alone Again with the Google Assistant”.

Izvor: mixer.hr