11 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Divan je kićeni Srijem u Nijemcima od 16. do 18. lipnja

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Kralj proljeća u općini Nijemci već tradicionalno donosi i kulturno-tradicijsku manifestaciju ‘Divan je kićeni Srijem’ koju organizira Turistička zajednica općine Nijemci i Vukovarsko-srijemska županija.

“Pridružite nam se u slavlju boja, tradicije i kulture”, pozivaju organizatori najavljujući bogat program koji će po tko zna koji put slaviti bogatstvo tradicije, ljepotu prirode i živopisnu kulturu koji krase ovaj predivan dio naše domovine.
Turistička zajednica otkriva što nas sve čeka na ovogodišnjoj manifestaciji “Divan je kićeni Srijem”:
Boje i mirisi tradicije: Uživajte u raznobojnom spektru narodnih nošnji, tradicionalnih pjesmama i plesovima koji će oživjeti dušu Srijema. Upoznajte se s tradicionalnim umijećem koje su prenosili naši preci s generacije na generaciju.
Izvanredna gastronomija: Okusite autentične gastronomske specijalitete Srijema, koje će pripremiti naša lovačka društva. Očekuje vas raskošan stol s čobancem i mnogih drugih ukusnih delicija.
Umjetnost i stvaralaštvo: Uplovite u svijet kreativnosti i ljepote, inspiriran srijemskim pejzažima i bogatom poviješću. Ne propustite sijelo pučkih pisaca Slavonije, Baranje i Srijema, međunarodni šahovski turnir i streljačko natjecanje u trapu.
Zabava za sve generacije: Manifestacija “Divan je kićeni Srijem” nudi raznovrstan program za sve uzraste. Djeca će imati priliku sudjelovati u zabavnim radionicama, kazališnoj predstavi, igrama pokraj rijeke, dok će se odrasli zabavljati uz koncerte poznatih izvođača – Cecilije, Marije Pavković Snaše, Đenke, Marte Nikolin i Miroslava Škore.
Obilazak prirodnih ljepota: Iskoristite priliku i istražite očaravajuću prirodu Srijema. Mjesto gdje Bosut strasno ljubi Spačvu i gdje ptice šire krila nad bogatom hrastovom šumom. Otisnite su u besplatnu panoramsku vožnju brodom Sveta Katarina.
Kako sudjelovati?
Svi su dobrodošli. Ulaz je besplatan, a sve se odvija u središnjem parku u Nijemcima od 16. do 18. lipnja. Pridružite se i budite dio ovog slavlja tradicije, kulture i ljepote!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno