19 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

Djeca Katoličkog dječjeg vrtića Eden u posjetili grad Ilok

Više od autora

- vl promo-Djeca srednje i starije odgojne skupine iz Katoličkog dječjeg vrtića Eden posjetili su najistočniju točku Hrvatske, grad Ilok.

Izlet je započeo posjetom crkve sv. Ivana Kapistrana gdje ih je srdačno dočekao fra Grgur Blažević koji im je ispričao priču o zaštitniku crkve i kako je ona nastala. Uslijedila je zajednička molitva, pjesma i blagoslov djece.

Put ih je dalje vodio u Gradsko poglavarstvo grada Iloka gdje ih je ugostila gradonačelnica Marina Budimir i njeni suradnici koji su nam ispričali o znamenitostima grada i kako se vodi jedan grad. Priredili su prigodan domjenak za djecu, a oni su se zahvalili pjesmom “Vinkovce ti ljubim”. Posjetili su i Radio Ilok u kojemu su upoznali studio i režiju te dali izjave za istoimeni radio. Obišli su i Iločke podrume uz stručnog vodiča i gdje su se počastili ukusnim i toplim lepinjicama.

Turističkim vlakićem djeca su krenula prema vidikovcu Principovac, a tijekom vožnje su uživali u Vinogradima promatrajući sve ono o čemu su razgovarali u sklopu teme “Jesen stiže dunjo moja”.

Vidjeli su polja, voćnjake, vinograde, berbu i druge znamenitosti ovog kraja. Na Principovcu su djecu uživala u pogledu na Frušku goru i ručku iz torbe.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno