Dječja knjižnica mira: Darivanje knjigom uz pregršt ljubavi

0
179
U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci, u suradnji sa školskim knjižničarima i učiteljima, danas obilježavaju dva datuma, prvi je Međunarodni dan darivanja knjigom pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”, a drugi je Valentinovo, blagdna koji slavi ljubav.
“Uz ova dva značajna datuma naša Knjižnica je danas prepuna ljubavi, prijateljstva i veselja, a djeca šalju dobar primjer. Gotovo svako dijete odreklo se jedne svoje slikovnice kako bi obradovalo nekoga tko je u potrebi, a istraživanja pokazuju, nažalost, kako je u Hrvatskoj još puno djece koja nisu imala priliku biti u dodiru sa slikovnicom”, istaknula je Sonja Šimić, voditeljica Dječje knjižnice mira.
Druženjem u Knjižnici prvo je predviđeno čitanje priče vezano uz ljubav i prijateljstvo, a potom izrada straničnika na temu Valentinovo.
U današnjem programu sudjelovali su učenici prvog razreda OŠ Josipa Kozarca i njihove učiteljice Andrea Stanušić, Cecilija Majstorović i Matea Gubica, učenici OŠ Ivana Gorana Kovačića sa školskom knjižničarkom Mirnom Pavić te učenici OŠ Vladimira Nazora s knjižničarkom Zrinkom Jurić.