Još nekoliko sati ostalo je za prijaviti radove za izložbu “One su tu” koja nas u Vinkovcima čeka 8. ožujka povodom Međunarodnog dana žena. Druga je to po redu izložba koja ističe ulogu žena u suvremenoj umjetnosti, a bit će realizirana u suradnji s Galerijom likovnih umjetnosti “Slavko Kopač“ Vinkovci.

Natječaj je objavljen početkom veljače. Za izlaganje jedna osoba može prijaviti najviše tri samostalna rada uz jedan rad u suradnji ili kolektivu, na natječaj se mogu prijaviti osobe s boravištem u Republici Hrvatskoj i prihvaćaju se radovi u svim medijima i tehnikama.

Kako stoji u natječaju, cilj izložbe je učiniti vidljivim umjetnost žena koje su uvijek prisutne ali ipak nedovoljno vidljive te osvijestiti njihovu ulogu u suvremenom umjetničkom životu. Ženska umjetnost i žene kao umjetnice zbog brojnih povijesnih i društvenih čimbenika, nisu zastupljene u povijesti umjetnosti kao njihovi kolege, a kako vrijeme odmiče žena umjetnica pronašla je svoj put. Stoga ne treba postavljati pitanje „zašto nije bilo velikih umjetnica kroz povijest?“, trebamo postavljati pitanja „tko su one, čime se bave, što ih okupira?“, podržati recentne umjetnice i njihov rad.

Propozicije natječaja možete pronaći na poveznici: https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=102341

Kako je to izgledalo prošle godine pronađite na Instagram profilu: https://www.picuki.com/profile/one.su.tu