Možda i najtočniji opis Kojota: “Čudnovat je taj zagrebački bend Kojoti. Rođen je prije 27 godina, a ima deset. Snima “Mi ne pripadamo tu”, a na koncertima pokreće lavinu i stare i nove publike. I pitaju: Sve je pod kontrolom? Oni su duže izbivali nego im je bio vijek trajanja. A onda, gdje god su zasvirali poslije comebacka 2017. jasno je bilo da baš ovdje pripadaju,nemaju staru energiju,nego novu, osvježenu nekim drugačijim muzičkim iskustvima i to je samo potvrdio album “Sve je pod kontrolom?” iz ranog proljeća ove godine, od kritike ocijenjen kao best of njihovog opusa” Glasba

25. 10. 2019. Petak, 21h
Ulaznice: 70 kn / na dan koncerta 90 kn
KOJOTI
Kojoti, 2019. | Photo: Radislav Jovanov Gonzo
Legendarna grupa Kojoti održat će koncertnu promociju novog albuma “Sve je pod kontrolom?” u petak 25. listopada 2019. u Tvornici kulture. Njihov nastup bit će dio višemjesečnog programa kojim se obilježava 20 godina koncertne dvorane u Šubićevoj.
Za mnoge jedan od ponajboljih rock’n’roll bendova ovih prostora dolazi u Tvornicu na svoju prvu pravu promociju hvaljenog novog albuma, a uz nove stvari Kojoti će svirati i dobro poznate pjesme iz svog opusa, poput “Sto milja daleko od nje”, “Razuzdan i lud”, “Izgubljen u svemiru” te “Hodala je pola metra iznad zemlje”,  kroz koji će nas provesti u dva sata svirke..


26. 10. 2019. Subota, 21h
Ulaznice: 150 kn
THE BRAND NEW HEAVIES
The Brand New Heavies | Tvornica kulture promo
The Brand New Heavies nakon 11 godina ponovno u Zagrebu! Kraj listopada u znaku londonske „Acid jazz“ scene.

Autentični jazz/funk/soul/R’n’B sastav, The Brand New Heavies, održati će koncert u Tvornici kulture, u okviru koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions, 27.listopada ove godine.

Pioniri londonske „Acid jazz“ scene, The Brand New Heavies, uspjeli su svoju veliku ljubav prema „funk groove-u“ iz sedamdesetih godina , putevima klasičnog soula u eri u kojom dominira hip-hop, transformirati u sofisticirani zvuk.

Osnivači benda, Jan Kincaid i Simon Bartholomew, ujedno su i kantautori i producenti koji iza sebe imaju cijeli niz uspješnica, od kojih je 16 pjesama ušlo na svjetske top 40 liste i do sada su ukupno prodali više od 2,5 milijuna albuma…