U OŠ Josipa Kozarca održana je parlaonica učenika OŠ Ivana Gorana Kovačića i učenika OŠ Josipa Kozarca na temu “Dobra tjelesna priprema garancija je zdravoga, sigurnog i ispunjenog života”. Parlaonicu je pozdravnim riječima otvorio ravnatelj Ivan Županić, a nakon njega riječ je pripala školskoj defektologinji Miji Filipov, koja je i moderirala susret govornika dviju škola. Parlaonicu su kritički promatrali Kata Piršljin, pedagoginja, ravnatelj Treće škole, mentorice obiju skupina te peteročlano sudbeno povjerenstvo u sastavu: Mario Krajinović, Mirna Marić, Matea Mauer, Zrinka Mikić i Tajana Vrdoljak.

Parlaonici su prethodili pripremni susreti na kojima su učenici svake škole s mentoricama i sumentoricama pripremali argumente kojima su potvrđivali ili osporavali naslovnu tezu parlaonice. Domaćinima je pripala uloga afirmacije postavljene teze, a učenici susjedne škole branili su negacijsku tezu. Parlaonicu su otvorili gosti navodeći razloge zašto dobar tjelesno-zdravstveni status ne mora biti uvjet za ostvarivanje ispunjenoga života, dok su im se naši učenici suprotstavljali objašnjavajući zašto baš u rekreativnom ili profesionalnom bavljenju tjelesnom aktivnošću leži ključ ispunjenoga života.

Nakon završnih riječi obiju timova prosudbeno je povjerenstvo procijenilo da je negacijski tim uspješnije branio svoje stajalište, odnosno da su prikladnije pristajali uz temu parlaonice, držeći se pojma garancije iz naslova te navodeći konkretne i čvrste argumente zašto dobra tjelesna pripremljenost ne mora biti uvjet za zdrav, siguran, sretan i ispunjen život.