10 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Dodjela nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola za postignute uspjehe na natjecanjima iz područja znanosti, struke i sporta

Više od autora

- vl promo-

U organizaciji Upravnog odjela za obrazovanje, sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije, danas je u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana dodjela nagrada i priznanja mentorima i učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i sportašima za osvojeno jedno od prva tri mjesta na državnom i prvo na županijskom natjecanju te za osvojene diplome na nerangiranim natjecanjima.

“Naši uspjesi su i dalje značajni i idemo u korak sa svim ostalim dijelovima Lijepe Naše”, izjavila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport, mlade i demografiju Jadranka Mustapić-Karlić osvrćući se na podatak da je u ovoj školskoj godini 13 154 učenika bilo uključeno na školska, županijska, regionalna i državna natjecanja. Od toga se 9 430 učenika natjecalo u područjima znanosti i struke, a 3 724 na sportskim natjecanjima. 9 učenika osvojilo je prva mjesta na državnim natjecanjima.

Učenici su tijekom godine sudjelovali u Olimpijskom festivalu osnovnih škola te Memorijalu XII redarstvenika. Posebno treba istaknuti dvije škole, osnovne škole Antuna Gustava Matoša iz Vinkovaca i Josipa Matoša iz Vukovara koje se izravno natječu na Završnici državnog prvenstva u kategoriji učenika s intelektualnim teškoćama . “To je priznanje i potpora mladima da ne odustaju i izgrađuju sebe u narednim godinama”, rekao je zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Josip Dabro.


Naposljetku, na sportskim su natjecanjima sudjelovala gotovo sva školska sportska društva od njih sveukupno 70. Od 3 724 sudionika, njih 1 495 činile su djevojčice i djevojke te 2 238 dječaci i mladići. “Najfrekventnije su discipline futsal, košarka, odbojka i rukomet”, naveo je predsjednik Županijskog saveza školskih sportskih društava Stipe Tomić i napomenuo kako je Županija bila domaćin triju državnih natjecanja te 6 regionalnih natjecanja.

Više na temu, pročitajte u petak u novom broju Vinkovačkog lista.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno