29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. travnja 2024.

Dogan prvi „topnik“ prvenstva

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

NK Zrinski Osječko 1664 u prošloj sezoni izborio je nastup u SuperSport Prvoj nogometnoj ligi, a polusezonu je završio na prvom mjestu. Veliku ulogu u uspjehu imao je Dominik Dogan, bivši igrač Cibalije, trenutno najbolji strijelac lige.

„Osjećam se komotno u svakoj utakmici, pun sam samopouzdanja i želim tako nastaviti. Najbolji sam strijelac lige, a to želim zadržati do kraja sezone. Bio bih zadovoljan kada bi na kraju sezone postigao 20 ili više golova“, rekao je Dogan koji je trenutno na brojci od 11 prvenstvenih golova.

Prvi topnik drugoligaške konkurencije rođen je u Ivankovu, a nogomet je krenuo trenirati sa sedam godina u Bedemu. Nakon toga, 24-godišnjak je prešao u mlađe kategorije Cibalije, a u vinkovačkom klubu zadržao se sve do prelaska u Zrinski, osim jednog kratkog izleta u Đakovo Croatiji.

„U trećoj ligi sam za Cibaliju postigao 17 pogodaka, a kada smo ušli u drugu ligu, nismo imali baš najbolju momčad i nisam se snašao. Pokušao sam u Đakovu, to je definitivno bio korak nazad u karijeri, ali sam vidio da sam trećeligašku razinu stvarno prešao. Morao sam tražiti angažman u drugoj ligi i ponovno sam došao u Cibaliju i u polusezoni sam zabio osam golova. Osjetio sam da mogu, a kada je momčad bolja, lakše je i meni zabijati“, dodao je.

Poziv iz jurjevačkog kluba, koji trenutno igra na Gradskom vrtu u Osijeku, stigao je tijekom ovog ljeta, a napadača su najviše privukle ambicije. Kako kaže Dogan, jedini cilj kluba je plasman u viši rang, a trenutno ide sve po planu.


„Svakako da je bila teška odluka napustiti Cibaliju, ali znao sam što me čeka ako ostanem. Trenutno stanje opet nije dobro, klub to apsolutno ne zaslužuje, ali u tim trenucima morao sam gledati sebe. Na kraju krajeva, ipak mislim da sam izabrao dobro.“

Zrinski ove sezone osvaja bodove na domaćem, ali i na gostujućem terenu, što potvrđuje podatak da je najbolji gost lige. Što se tiče uvjeta, Dogan govori kako su uvjeti za treniranje jako dobri, a ista situacija je s financijama.

„Uklopili smo se svi vrlo brzo, momčad doslovno diše kao jedno. Pojačali smo se, a dosta prošlogodišnjih igrača Cibalije došlo je ovdje. Žalosno je što nas nisu mogli zadržati, ali što je, tu je.“

Cilj u budućnosti za Ivankovčanina je igranje u prvoj ligi. Iako mu je trenutno samo Zrinski u glavi, svakako bi njegove igre mogle donijeti još bolje i konkretnije ponude drugih klubova.

„Naravno da i dalje pratim Cibaliju, pogledam svaku utakmicu, a u kontaktu sam s bivšim suigračima. Ostali smo prijatelji, ali svatko je otišao svojim putem. Protiv Cibalije postigao sam dva pogotka, koliko sam sretan u tom trenutku bio, toliko mi je bilo i žao“, zaključio je Dominik Dogan.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno