U velikoj vijećnici Općine Nuštar danas je svečano potpisan Ugovor o dogradnji Predškolske ustanove “Vrtuljak”. Ugovor su potpisali načelnik Hrvoje Drinovac i Đuro Bamburač, direktor tvrtke Planum-građenje iz Vukovara, izvođača radova. Značajan je to projekt za općinu Nuštar budući da već godinama vrtić u Nuštru radi u punom kapacitetu, a tridesetak mališana svake godine upisuje se u vinkovačke vrtiće.

“Investicija je vrijedna 1.594.000,00 kuna plus PDV, a riječ je o projektu koji je prošao na natječaju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Vrtić se proširuje na kvadraturu potrebnu za boravak 100 mališana jer trenutačno u vrtiću imamo 72 djece, a 32 djece je u vinkovačkim vrtićima uz sufinanciranje Općine”, istaknuo je načelnik Hrvoje Drinovac dodajući kako slijedom natječaja na koji se javila jedino tvrtka Planum-građenje, Općina prema toj ponudi projekt sufinancira s 200.000,00 kuna povrh odobrenih sredstava.

Dovršetak radova na proširenju vrtića “Vrtuljak” očekuje se krajem ožujka sljedeće godine te bi u novoj pedagoškoj godini 2018./2019. nuštarski vrtić svoja vrata otvorio za stotinjak mališana. Također, već su pokrenute aktivnosti i za izgradnju dječjeg vrtića u Ceriću.

“Imamo u planu napraviti vrtić i u Ceriću jer, kako sam istaknuo i za Dane općine, Cerić je izgleda jedino selo u Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje mladi ne odlaze nego se naseljavaju u to naše mjesto. Tako u Ceriću imamo dosta mladih obitelji s djecom, koja sada idu u vrtić u Vinkovce odnosno u Nuštar. Stoga smo proveli i anketu koja je pokazala kako su roditelji više nego zainteresirani za izgradnju vrtića u u Ceriću”, istaknuo je Drinovac.

Vezano uz vrtić u Ceriću Općina je dobila suglasnost Školskog odbora OŠ Zrinskih Nuštar temeljem kojeg će Skupštini Vukovarsko-srijemske županije biti upućen zahtjev za ustupanje dijela zemljišta Područne škole u Ceriću za izgradnju vrtića za koji će se sredstva tražiti na odgovarajućim natječajima.