12 C
Vinkovci
Četvrtak, 28. rujna 2023.

Domagoj Perić: Prilikom proslave naslova u Mostaru su se pjevale Cibalijine pjesme

Više od autora

- vl promo-

HŠK Zrinjski Mostar sezonu je u bosanskohercegovačkom nogometu završio s osvojenim prvenstvom i kupom. Zanimljivo je kako su u ovom dostignuću sudjelovali i trojica rođenih Vinkovčanina – trener Krunoslav Rendulić Ceranac, kao i kondicijski treneri Domagoj Perić i Marko Čavka.

FOTO: HŠK Zrinjski Mostar

„Kada smo na polusezoni došli u Mostar, klub je imao tri boda više od drugoplasiranog, kao i utakmicu manje. S obzirom na to da je Zrinjski prethodnu sezonu igrao kvalifikacije za Europu, kao i da se momčad trošila na dva fronta, to je bio itekako dobar rezultat. Zahvaljujemo se prethodnom stožeru koji je ostavio momčad u odličnoj stanju, a naše je bilo samo da nastavimo ići tim putem. Svi smo bili optimisti, ali prednost od 20 bodova na kraju sezone je iznad svih očekivanja”, rekao je Domagoj Perić dodavši kako je odlična sezona zaokružena osvajanjem kupa, u kojem su Plemići porazili svog najvećeg rivala Veleža.

FOTO: HŠK Zrinjski Mostar

 

 

U idućoj će se sezoni ponovno pokušati doći do duple krune, ali glavni je cilj napraviti iskorak u Europi, odnosno plasirati se u skupine nekog europskog natjecanja. Klub će u tu avanturu krenuti iz prvog pretkola Lige prvaka. Prošle je godine Zrinjski bio vrlo blizu ulaska u UEFA Konferencijsku ligu, ali u završnici produžetka “škaricama” je izjednačio Slovan iz Bratislave, a potom je i prošao dalje na jedanaesterce. Početak priprema zakazan je za 12. lipnja, prvo će se raditi u Mostaru, a zatim slijedi druga faza priprema u Svetom Martinu na Muri.

„Svaki trener ima nešto po čemu je poseban, a kod Rendulića bih istaknuo da je jedan izuzetan profesionalac te da je stvarno odličan čovjek. Nije htio da se igrači i stožer opuste u bilo kojem trenutku, iako smo prvo mjesto u prvenstvu osigurali dosta rano, a to je pomoglo u finalu kupa”, dodao je Perić.

 

Zrinjski je po uvjetima za rad u samom vrhu susjedne zemlje, a kondicijski trener istaknuo je kako je i život u Mostaru predivan, a od velike pomoći u prilagodbi bili su ljudi iz kluba.

Perić je istaknuo sjajnu povezanost Mostara i Vinkovaca. „Tijekom slavlja poslije osvajanja kupa, u kafićima su se puštale Cibalijine pjesme, a pjevali su ih svi. Kada god nekom kažem da sam iz Vinkovaca, svi su oduševljeni i imaju samo riječi hvale”.

Iako su sva trojica u mostarski klub stigli u isto vrijeme, zanimljivo je to kako su došli iz različitih smjerova. Trener Rendulić trenirao je Goricu, pa je otišao u Iran, Perić je radio u Dinamu, dok je Čavka već druže vrijeme u Mostaru, a tamo se i oženio. Nadamo se kako će u idućoj sezoni ovaj trojac sa Zrinjskim ostvariti nove uspjehe, ali i da će izboriti toliko željenu skupinu u Europi, s obzirom na to da niti jednom klubu iz Bosne i Hercegovine to nikad nije uspjelo.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno