6 C
Vinkovci
Četvrtak, 8. prosinca 2022.

”Domsko sijelo” okupilo 7 domova za starije i nemoćne osobe

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U Domu za starije i nemoćne osobe Vinkovci danas je organizirana 5. po redu literarna manifestacija ”Domsko sijelo” na kojoj sudjeluje ukupno sedam domova za starije i nemoćne osobe iz Slavonije u kategoriji poezije i u kategoriji proze. Sudjeluju domovi za starije i nemoćne osobe iz Vinkovaca, Iloka, Vukovara, Đakova, Osijeka, Velike i Slavonskog Broda.

Gordana Trifunović, ravnateljica Doma Vinkovci, istaknula je kako je cilj ove manifestacije promoviranje vrijednosti koje starije osobe mogu proizvesti i u svojoj poodmakloj dobi. ”Sudjeluje sedam domova iz Slavonije koji su doveli svoje korisnike koji pišu poeziju i prozu i oni se natječu. Na ovaj način nastojimo još malo zadržati pozitivan duh Vinkovačkih jeseni – ponos našega grada i kolegama koji rade u sličnim institucijama i onima koji ne mogu doći dočarati kako je lijepo na Vinkovačkim jesenima”, rekla nam je Gordana.

Dom za starije i nemoćne osobe Vinkovci ima kapacitet od 220 korisnika i svi smještajni kapaciteti su u cijelosti puni, a velik interes je uvjetovan kvalitetom skrbi koju pružaju. Stručni djelatnici i djelatnici koji rade u instituciji trude se organizirati život korisnika na način da budu socijalno uključeni i da imaju zdravstvenu skrb, što je za njih, a i za Dom izuzetno važno. Interes je toliko velik da čak i neki korisnici koji se nalaze u drugim smještajnim institucijama po Slavoniji, a s ovoga su područja, iskazuju interes da dođu u vinkovački dom.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno