Povodom Svjetskog dana osoba sa sindromom Down, Rotaract klub Vinkovci organizirao je prvu donacijsku večer u Excellent Pubu u Vinkovcima, a sav prilog ostvaren od prodaje koktela s potpisom svjetskog barmena – miksologa Miroslava Kljajića bio je namijenjen u dobrotvorne svrhe, odnosno Centru za rehabilitaciju Mala Terezija.

Prva vinkovačka donacijska večer predstavljala je simbiozu volje, rada, zajedništva, sloge i mnoge potpore, a sve radi višega cilja – pomaganja zajednici. Rotaract klub Vinkovci trenutno okuplja petnaest mladih i perspektivnih osoba grada Vinkovaca koji svojim nesebičnim djelovanjem ostavljaju pamtljiv pečat u djelovanju naše zajednice. Ova večer jedan je od primjera kako se s vrlo malo može napraviti mnogo. „Cjelokupna večer je potpomognuta od strane mnogih vinkovačkih, kao i ostalih tvrtki koje su nam omogućile da s ukupno nula kuna organizacijskog troška možemo maksimalni iznos od novčanih priloga predati u dobrotvorne svrhe, odnosno Rehabilitacijskom centru Mala Terezija“, napomenula je predsjednica Rotaract kluba Vinkovci Lea Dubravčević.

Organizaciju Rotaract Downation Night-a potpomogao je ponajviše vinkovački poduzetnik i ugostitelj Vatroslav Luburić, vlasnik Excellent Puba u kojem je donacijska večer i održana.  Donaciju potrebnog pića za pripremu koktela donirala je tvrtka G3 Spirits koja je omogućila pripremu koktela od ponajboljih vrsta gina, viskija i rumova. Za pripremu koktela visoke kvalitete, svoju donaciju izvršila je i tvrtka Ice product iz Osijeka u obliku posebno pripremljenih kocki leda namijenjenih za ovakve vrste pića. Ova donacijska večer ne bi bila moguća bez pripravljenih koktela s potpisom svjetskog barmena – miksologa Miroslava Kljajića i njegove tvrtke Barmenos, koji je nesebično i s mnogo entuzijazma odlučio potpuno besplatno cijelu večer pripremati koktele.

Tijekom večeri upriličen je i prigodni domjenak koji su omogućili Hotel Slavonija, Hotel Admiral i Boso d.o.o., dok se za dobru glazbenu atmosferu pobrinuo vinkovački DJ Ivan XL (Ivan Egredžija), a za fantastične fotografije pobrinuo se Josip Štiburek i tvrtka Talir d.o.o. Kao što je već napomenuto, sav prilog prikupljen od prodaje koktela te večeri namijenjen je Centru za rehabilitaciju Mala Terezija. No, osim priloga prikupljenih te večeri, Rotaract klub Vinkovci je poslao i zamolbe za donacijama prema vinkovačkim poduzetnicima. Vinkovačke tvrtke koje su dale potporu i osigurale još veći cjelokupni prilog su: Autoškola UNO, caffe bar Nostalgija, caffe bar i pivnica Taraba,  tvrtka Kich Sapunich, Cvjećarnica Gladiola te Berbershop Španić. Večer su upotpunili uvaženi gosti odnosno predstavnici grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

Iako postoji nepunih godinu dana, rad Rotaract kluba Vinkovci je prepoznat po humanitarnom djelovanju, kao i humanitarnom djelovanju njihova mentorskog kluba Rotary kluba Vinkovci 1937.  „Naš klub kao i cijela Rotaract zajednica vođena je motom Služenje iznad svega. Cilj našega djelovanja jest ulaganje našega slobodnog vremena, energije i volje u ovakve i slične projekte kojima možemo na određeni način pomoći pojedincu, ustanovi, odnosno zajednici. Za cijeli događaj zaslužni su upravo ovi mladi, motivirani, vrijedni, perspektivni i ambiciozni ljudi koji čine ponosno članstvo Rotaract kluba Vinkovci“, istaknula je njihova predsjednica Lea Dubravčević. „Naša je volja neizmjerna, sastajemo se jednom tjedno i kontinuirano promišljamo o novim akcijama. Prva sljedeća nam je ona povodom Uskrsa za koju već teku pripreme. Nadamo se kako ćemo svojim akcijama potaknuti i druge u našem gradu na slično djelovanje“, nadodala je.